Info

Bolovi koje ne smijete ignorisati

Tijelo šalje signale kada nešto nije uredu
Tijelo šalje signale kada nešto nije uredu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bolovi koje ne smijete ignorisati- Neke bolove zaista ne bismo trebali zanemarivati, a izdvajamo sedam važnih koji bi mogli ugroziti vaše zdravlje.

Oštra bol između lopatica

Mogući uzrok ove boli je srčani udar, jer 30 posto osoba pogođenih srčanim udarom nema klasične simptome. Bol između lopatica česta je kod žena.

Snažna glavobolja

Većina ljudi osjeti blaže ili umjerene glavobolje, koje može izliječiti obična tableta. Ali, ako osjetite izuzetno snažnu i naglu glavobolju, javite se doktoru, možda imate aneurizmu. Razlika između migrene i boli od aneurizme je u tome što migrena stvara mučnine, osjetljivost na svjetlo i zvuk.

Bol na sredini leđa praćena temperaturom

Temperatura, mučnina ili bol u leđima nisu samo znak problema sa želucem. Često je uzrok bakterija, koja je inficirala urinarni trakt, te se raširila do bubrega i dodatno pogoršala stanje.

Menstrualni grčevi koji ne prestaju

Uzeli ste tabletu protiv bolova, ali menstrualni grčevi i dalje su prisutni? Možda je riječ o endometriozi, upali sloja maternice, koja pogađa i do 60 posto žena tokom menstrualnog ciklusa.

(Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno