Info

Početak juna: nestabilno s povremenom kišom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Početak juna: nestabilno s povremenom kišom- U prvoj sedmici juna u Bosni i Hercegovini će preovladavati nestabilno vrijeme s povremenom kišom, ponegdje i pljuskovima, izraženije u poslijepodnevnim satima.

– Količine padavina koje se očekuju neće biti velike, mada je moguće da u pojedinim krajevima, osobito u istočnoj Bosni, dođe do pojave jačeg grmljavinskog nevremena – kazao je Feni šef Odsjeka za agrometeorologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda Nedžad Voljevica.

Djelimično stabilnije vremenske prilike u dane vikenda izgledne su na sjeverozapadu zemlje.

Voljevica je istakao da će temperature zraka biti primjerene ovom dijelu godine.

Jutarnje temperature će se kretati između 8 i 14, na jugu do 16, a maksimalne dnevne između 24 i 26, na sjeveru zemlje do 28 stepeni.

Od 8. juna uslijedit će nešto stabilniji period, uz manje izraženu, ali ne i potpuno isključenu mogućnost za padavine, osobito poslijepodne. Uz duže sunčane intervale doći će i do porasta temperatura, jutarnjih i maksimalnih dnevnih vrijednosti koje će se u većem dijelu BiH približiti 30. podjeljku na skali termometra.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno