Nogomet

Zvanično: Sarajevo će 3. pretkolo Evropske lige igrati na Bilinom Polju u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FK Sarajevo će utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv kazahstanske Astane igrati na stadionu Bilino Polje u Zenici, objavila je UEFA.

Bordo tim će tako drugu godinu u nizu, a nakon što na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” ni nakon godinu dana nisu stvoreni uslovi za igranje evropskih utakmica nakon 2. pretkola, svog protivnika dočekati u drugom gradu, odnosno u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Fudbalski klub Sarajevo nedavno je proglašen sportskom organizacijom od posebnog interesa za sarajevsku Općinu Centar, no ni nakon toga nisu dobili Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” na korištenje i drugu godinu u nizu će svoj meč u Evropi igrati u Zenici.

Ipak, kako je tada rekao načelnik Nedžad Ajnadžić, to je bio jedan značajan korak da bi klubu da bi stadion Koševo bio dat na upravljanje na period od 30 godina, uz mogućnost da se taj period produži za dodatnih 15 godina.

Ipak, ono što je u ovom trenutku najvažnije, ni ove godine najveći bh. stadion neće dočekati evropske klubove, iako je to Bordo tim zaslužio na terenu.

U trećem pretkolu Evropske lige igra se jedna utakmica, a susreti su na rasporedu 24. septembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno