Nogomet

ŽNK Čelik ubjedljivo na prvom mjestu pod vođstvom trenerice Džane Đordić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 3.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2020/2021, nogometašice Čelika bile su domaćini ekipi FK Sloboda iz Tuzle i ostvarile su treću pobjedu zaredom. Ovoga puta bilo je 2:1 za Čelik, a oba gola za Čelik postigla je Lejla Koluh/Škiljo. Iako je ekipa bila oslabljena i igrala bez pet standardnih igračica, zabilježena je treća pobjeda u prva tri kola, dakle stopostotni učinak i ubjedljivo vođstvo na tabeli sa devet bodova i gol razlikom 13:4.

Nakon odličnog početka potvrđuje se da je ŽNK Čelik sa novom Upravom i novim stručnim štabom, te trenericom Džanom Đordić, pokazuje kao stabilan klub glavni kandidat za plasman u viši rang, Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U izjavi za Ženski nogomet Bosne i Hercegovine, tim povodom, trenerica Džana Đordić je izjavila:

-Promjenom uprave ŽNK Čelik dobila sam poziv na mjesto trenera. Uprkos lošim iskustvima koje sam imala sa starom upravom, malo skeptična, odlučila sam da prihvatim ponudu, jer ljubav prema sportu i ovom klubu je preovladala. Iako nemamo dovoljnu podršku od grada, niti finansijsku, niti moralnu, ja ne mogu biti ništa manje nego prezadovoljna i preponosna na igrački kadar ŽNK Čelik.

ŽNK Čelik je, iako u teškoj finansijskoj situaciji, uspio dovesti nekoliko igračica, od kojih njih par se vratilo u matični klub, ohrabrene promjenom uprave kao i same situacije u klubu. Sa ovim izmjenama, jakom željom i voljom, jasno je da pretendujemo na prvo mjesto u grupi kao i na kraju sezone.

Pokrenuto je dosta kampanja parolom “budi dio tima” koji se pokazao efikasnim.Naš omladinski kadar trenutno broji tridesetak djevojčica, što je jako dobro, jer je ovo sport malo reklamiran u našem gradu. Mi se nadamo da će se u budućnosti to promjeniti s obzirom na pozitivan feed back koji dobijamo u posljednje vrijeme -, kazala je u svojoj izjava trenerica Đordić.

U narednom 4.kolu prvenstva nogometašice Čelika gostuju ekipi Mladost iz Nević Polja kod Novog Travnika.

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno