Nogomet

VIDEO+FOTO: Zeničani nastavili dominaciju: NK Čelik bez problema slavio u gradskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik bez problema slavio u gradskom derbiju – Maksimalan učinak crno-crveni nakon četiri kola

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 4.kola Kantonalne lige ZDK savladali gradskog rivala Borac-Tetovo rezultatom 3:1.

Crno-crveni su u ovaj duel ušli s omjerom od tri pobjede u tri meča i bez primljenog gola. Od početka je bilo jasno ko je favorit i ko je kvalitetnija ekipa. Nakon nekoliko prilika za Čelik, prvi gol je postignut u 12. minuti. Novi igrač Čelika, Amar Šišić sjajno je ubacio iz prekida s desne strane, a Aidin Mahmutović glavom s pet metara pogađa za 1:0.

Nastavili su se napadi domaćina, dok su se gosti odlučili da igraju zatvoreno, te da iz kontranapada pokušaju ugroziti gol domaćina. Novi gol je postignut u 42.minuti, sjajno je Mahmutović proigrao mladog Čička, koji rutinski pogađa za 2:0. Kada su svi mislili da će sudija svirati kraj prvog dijela, najljepša akcija na utakmici, Salkić je sjajno uposlio Šišića, a ovaj sjajnim udarcem s vrha šesnaesterca matira gostujućeg golmana za 3:0 za Čelik, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu dosta izmjena u Čeliku, ali i Borcu, tako da je tempo igre dosta pao, ali su crno-crveni dominirali i stvarali šanse. Mahmutović, Kovač, Čičak, imali su velike prilike da povećaju prednost, ali gostujući golman danas je pokazao svoje kvalitete.

U posljednjih 20.minuta u igru je ušao i Fenan Salčinović, koji će sigurno dosta značiti mladoj ekipi Čelika u ovoj sezoni. Pred sami kraj utakmice, gosti postižu počasni pogodak. S lijeve strane je ubacio Jasmin Smriko, a Edin Alić, sa pet metara pogađa za 3:1 Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je Čelik slavio pobjedu protiv Borca konačnim rezultatom 3:1.

Nakon četiri kola, crno-crveni imaju maksimalan učinak, a naredno kolo će gostovati u Žepču.

NK Čelik: Sejmen, Šehić, Šabić, Muslić, Popović, Salkić, Šišić, Čičak, Piljug, Horić, Mahmutović. Trener: Pavle Skočibušić.

NK Borac-Tetovo:Bešić, H. Kobić, S.Alić, E. Kobić, Sivac, Purić, Mešeljević, E.Alić, N. Smriko, J. Smriko, Bajramović. Trener: Branislav Vidović.

Izvor: sportsport.ba

Video snimak utakmice:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno