Politika

ZNANJE – jedan od pet osnovnih principa na kojima počiva Platforma za progres

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZNANJE – jedan od pet osnovnih principa na kojima počiva Platforma za progres – Kada kažem ZNANJE mislim na faktor koji pravi razliku između sposobnih I podobnih. Koji pravi razliku izmedju uspjeha I prosperiteta na jednoj I zaostalosti I bijede na drugoj strani.

Ovu našu državu su doveli do ruba propasti a njenim stanovnicima oduzeli dostojanstvo upravo ovi podobni.

Podobne su na pozicije I radna mjesta postavljali oni koji su svoj lični I stranački interes stavljali ispred interesa države, ne ulazeći u procjenu njihove stručnosti I kompetentnosti. Njima nije bilo važno da li su oni sposobni da obavljaju povjerene im zadatke kako bi svojim građanima obezbjedili kvalitet života koji svako u 21. vijeku zaslužuje.

Ne, njima je bilo važno, isključivo, da su poslušni.

Zbog svega ovoga smo trenutno u situaciji da se u redovima čeka I po nekoliko sati zbog najobičnije administrativne sitnice ili neplaćenog računa, da se na izdavanje dokumenata I dozvola ili ljekarskih pregleda čeka I po nekoliko mjeseci, da je gradski saobraćaj doveden do kolapsa I da niko od nadležnih po ovim pitanjima ne čini ništa.

Ne čine ništa ne samo što su ignorantni I što im nije stalo ni do države ni do njenih građana nego upravo zato što ne znaju, sto nisu kompetentni I stručni I što nisu u stanju da budu inovativni I proaktivni. Njihove pozicije su, jednostavno rečeno, zagarantovane a za uzvrat trebaju samo da budu poslušni.

Nas stav I opredjeljenje, unutar Platforme za progres, je, kad spomenemo ZNANJE, da za pozicije odabiremo isključivo one koji znaju I koji su kompetentni. Sav ostali kadar unutar organizacije obučavamo I osposobljavamo za buduće izazove koje bi određene funkcije nosile sa sobom.

Od nas se očekuje da se prihvatamo isključivo onoga za šta smo stručni I što možemo ostvariti sa uspjehom.

Od nas se, takođe, očekuje da ne prihvatamo posao pa samim time I obavezu koju taj posao nosi ukoliko nismo stručni I nećemo biti u stanju da sa uspjehom obavimo.

Mi ne samo da ćemo samostalno obavljati dužnosti koje funkcije nose sa sobom, nego ćemo imati I podršku naših ekspertnih timova koji okupljaju stručnjake iz svih sfera kako privredno-ekonomskog tako I društvenog života.

To je garancija da ćemo naše preuzete dužnosti odrađivati i ciljeve ispunjavati u skladu sa najvišim standardima koji definišu kvalitet.

Ovo je zavjet koji smo dali našoj državi, kada govorimo o znanju, I spremni smo da to I živimo I da za to preuzmemo odgovornost.

Dosta je bilo upiranja prstom u druge, vrijeme je da kažemo DO NAS JE!

Drago Đorđić
Predsjednik RO Bosna
Platforma za progres Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno