Košarka

Zmajice poražene od Portugala nakon produžetka, protiv Litvanije za opstanak u A diviziji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zmajice poražene od Portugala nakon produžetka, protiv Litvanije za opstanak u A diviziji – Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć nakon produžetka od selekcije Portugala sa 80:77, u utakmici za razigravanje od 9-16. mjesta na Evropskom prvenstvu u Matosinhosu.

Iako su Zmajice tokom čitavog susreta imale aktivan rezultat, većim dijelom meča i vodile, domaće su u produžetku bile smirenije i staloženije i stigle do važnog trijumfa.

Pred našim djevojkama je sada težak zadatak, jer da bi izborile opstanak u A diviziji, potrebno je da sutra savladaju Litvaniju, a u slučaju trijumfa i boljeg iz susreta Turska – Holandija.

PORTUGAL – BOSNA I HERCEGOVINA  80:77 (21:19,19:19, 09:14, 18:15, 13:10)

BOSNA I HERCEGOVINA: Azinović, Reljić, Glotić, Omerbašić, Mišeljić 1, Kovačević 4, Heljić, Brčaninović 36, Marković 16, Domuzin 16, Alispahić, Krakić 4.

Foto: www.fiba.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno