Košarka

Braća Denis i Zlatko Sedić uspješni košarkaški treneri iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Braća Denis i Zlatko Sedić uspješni košarkaški treneri iz Zenice – Košarka kao sport ima veliku tradiciju u gradu Zenici, mnogi poznati košarkaši koji su igrali, odnosno koji sada igraju su svoje karijere počeli u Zenici i Čeliku. Osim košarkaša, Zenica ima i dobre trenera kada je u pitanju ovaj sport. U ovome trenutku to su Emir Mutapčić, Mensur Bajramović, Marko Trbić…

Zenica ne treba brinuti ni za budućnost kada je u pitanju rad s košarkašima jer tu je i nova generacija mlađih trenera, koji imaju već sada dosta uspjeha iza sebe kako u BiH, tako i van granica naše zemlje.

Zlatko i Denis Sedić braća koja rade kao košarkaški treneri su sigurno rijedak slučaj u regiji, ovaj dvojac svoj život je posvetio košarci, a ovaj sport im u posljednje vrijeme vraća polako ono što su u njega uložili. Kada je u pitanju njihov dosadašnji angažman, bili su treneri u Čeliku, španskoj Unicaja Malagi, crnogorskom Pro Basketu, te sarajevskim Sparsima. Njih dvojica trenutno se nalaze u Beogradu, gdje svake godine rade summer workout s košarkašima i košarkašicama.

Spomenut ćemo samo neke od klijenata braće Sedić: Nikola Dragović, Ivan Paunić, Dejan Todorović, Armin Mazić, Predrag Samardžinski, Ognjen Kuzmić, Maricas Gajić, Matea Tavić. Nije teško zaključiti da su ovo sve vrhunski košarkaši i košarkašice, od kojih su neki dogurali i do NBA lige, a većina ih s velikim uspjehom nastupa u Euroligi.

Braća Sedić rade kompletni program za košarku i kondicionu pripremu, te polako postaju prepoznatljivi u ovoj branši u čitavoj regiji. Njihovu stručnost i predanost košarci ipak mnogo više cijene van granica BiH, te njihove Zenice, što polako postaje normalna stvar kada je u pitanju sport u BiH.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno