Košarka

Bh. košarkašice porazom se oprostile od A divizije

Nedžla Kovačević na utakmici protiv Litvanije
Nedžla Kovačević na utakmici protiv Litvanije
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. košarkašice porazom se oprostile od A divizije – Ženska košarkaška U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u odlučujućoj utakmici za opstanak u A diviziji na Eurobasketu u Portugalu. Ovo je bio šesti poraz izabranica selektorice Mare Lakić-Brčaninović. Poražene su od vršnjakinja iz Litvanije.

Rezultat: Litvanija – BiH 80:77 (21:20), (16:20), (18:21); (25:16);

Najefikasnija i najkorisnija u našoj reprezentaciji bila je Jovana Marković sa 19 poena i 12 skokova. Dvocifrene su bile i Melisa Brčaninović (17) i Nedžla Kovačević (16).
Litvaniju su do pobjede vodile Juskaite sa 25 poena +13 skokova, Meskonyte (20), te Knuzayte (15) poena.

Litvanke su imale prednost nakon prve četvrtine rezultatom 21:20. Naše košarkašice su zaigrale bolje u drugoj četvrtini i preokrenule na 37:40, što je bio rezultat prvog poluvremena. I treća četvrtina je pripala našim košarkašicama i na kraju treće četvrtine bilo je 55:61 za naše košarkašice. U zadnje tri minute utakmice Litvanke su imale više koncentracije, dobile zadnju četvrtinu sa 25:16, te su slavile rezultatom 80:77.
Porazom od Litvanije naša reprezentacija se oprostila od A divizije, a sutra (nedjelja) će odigrati posljednju utakmicu za 15. mjesto na Evropskom prvenstvu. Ranije smo objavili da tri najlošije ekipe ispadaju u B diviziju (14., 15. i 16. mjesto).

Za reprezentaciju BiH u Portugalu su nastupile: Melisa Brčaninović, Nedžla Kovačević, Sara Heljić, Andrijana Reljić, Jovana Marković, Dragana Domuzin, Milina Mišeljić, Sandra Azinović, Lejla Omerbašić, Naida Glotić, Zerina Alispahić i Ivona Krakić. (Selektor Mara Lakić-Brčaninović).
Dakle, u sastavu reprezentacije nastupile su i tri Zeničanke, članice KŽK Čelik iz Zenice, Nedžla Kovačević, Sara Heljić i Andrijana Reljić, što je veliko priznanje za zeničku košarku.

Rezultati naše selekcije na EP u Portugalu:
BiH – Slovenija 57:61
BiH – Francuska 63:73
BiH – Mađarska 82:97
BiH – Rusija 65:91
BiH – Portugal 77:80 (nakon produžetka od 5 minuta)
BiH – Litvanija 77:80

E.Imamović
Foto: www.fiba.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno