Rukomet

‘Zmajevi’ ‘vise’ zbog 50.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

‘Zmajevi’ ‘vise’ zbog 50.000 KM – Ukoliko Rukometni savez do 24. aprila ne obezbijedi oko 50.000 KM, rukometna reprezentacija BiH neće odigrati utakmicu 3. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj protiv Finske u gradu Vanta.

Da li će RS BiH, kojem su računi blokirani i koji još nije preregistrovan i djeluje van Ustava BiH, uspjeti da sakupi potrebni novac, moglo bi biti poznato već danas, kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora RS BiH.

“Nadam se da članovi IO neće danas izaći iz kancelarije dok ne riješe ovaj problem. Ja sam im uputio jedan mejl u kojem sam napisao šta je potrebno da se odigraju utakmice. Krajnji rok za uplatu avionskih karata je 24. april. Potrebno je izmiriti i neka dugovanja prema hotelu ‘Hills’ jer je potrebno da negdje skupim igrače, ne možemo da se okupimo na tramvajskoj stanici”, kaže selektor bh. rukometaša Bilal Šuman. Njegov širi spisak koji je objavio za susrete sa Finskom ostao je u sjeni dešavanja u RS BiH. Šuman želi da mu budu obezbijeđeni minimalni uslovi za rad.

“Tražimo minimum minimuma, da odemo do Finske, jedno mjesto da spavamo, da imamo normalnu ishranu i dvoranu za treniranje. Avionske karte za Helsinki za 24 osobe koštaju 15.000 KM. Tu su obaveze i prema hotelima koji su nam nudili fantastične uslove, dakle potrebno je negdje oko 50.000 KM. Od septembra prošle godine niko nije marke dao”, govori Šuman, koji je ovaj put isključio mogućnost da on plati troškove za ovu akciju. Bh. selektor, koji samo traži logističku pomoć, spreman je da u pomoć pozove i jednu od najvećih legendi bh. sporta.

“Dođe mi da pozovem Ivicu Osima da pomogne da odemo do institucija, Predsjedništva, da vidimo treba li nam reprezentacija uopšte. Za sedam dana imaćemo pravu sliku, odnosno hoćemo li putovati u Finsku”, izjavio je selektor “zmajeva”.

Inače, na Šumanovom širem spisku se nalazi 28 imena, od kojih je sedmorica novih. U slučaju da dođe do odigravanja utakmice, na put će povesti 18 rukometaša. Okupljanje je zakazano za 1. maj u Sarajevu, a utakmica između Finske i BiH na programu je 4. maja u Vanti.

Na spisku se nalaze: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Damir Efendić, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Anes Bečić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Elmir Građan, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Vladan Lončar, Tarik Kasumović, Tarik Vranac, Marko Tarabokija, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Josip Perić, Mario Pavlak, Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić i Ibrahim Haseljić

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno