Biznis

ZIM Zenica dobio trećeg najvećeg dioničara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZIM Zenica dobio trećeg najvećeg dioničara- Zenička industrija mlijeka ZIM d.d. Zenica dobila je trećeg najvećeg dioničara, a vlasnik ili više njih krije se iza skrbničkog računa Sberbank BH d.d. Sarajevo, izvještava Indikator.ba.

U više transakcija koje su nedavno realizovane na berzi, više fizičkih lica prodalo je dionice u ZIM-u pa je na skrbničkom računu Sberbank sada koncentrisano 11,38 posto diionica.

Dionicama ZIM-a trgovano je 11. februara u vrijednosti 254.088,00 KM u sklopu 15 transakcija, kada je vlasnika promijenilo 31.761 dionica po kursu od 8,00 KM.

Najveći dioničar ZIM-a je AS Holding d.o.o. Jelah-Tešanj sa 51,86 posto, slijedi Džananović Transport d.o.o. Zenica sa 17,44 posto, a nakon skrbničkog računa Sberbank na četvrtom mjestu je Salko Džananović sa udjelom od 7,55 posto.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno