Odbojka

Ženski klub sjedeće odbojke „Bosna“ ovog četvrtka putuje na Euroligu za 2023. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sali područne OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ u Blatuši održan je posljednji trening Ženskog kluba sjedeće odbojke (ŽKSO) „Bosna“, pred put u Poljsku na Euroligu za 2023. godinu. Ženska Euroliga biće odigrana od 09. do 11.juna 2023.godine u gradu Myslowice u Poljskoj.

Protivnice našim djevojkama biće ekipe iz Mađarske, Ukrajine, Poljske, Slovenije i Italije.

Ekipu „Bosne“ čini 11 djevojaka, prva utakmica će se odigrati  09.06.2023 godine, a prvi susret je protiv domaćina, ekipe iz Poljske.

Prošle, 2022.godine, od 10. do 12. juna, u Poljskoj je prvi put ŽKSO “Bosna“ u povijesti BiH učestvovala u Euroligi i zauzeli su četvrto mjesto. Ove godine su zbog osvojenih 183 boda, kao četveroplasirani, ponovo izborili učešće u Euroligi.

Omer Pojskić, predsjednik kluba „Bosna“ nam referiše:

-U ekipi ima 11 djevojaka, trener je Haris Hasanica, koji je licenciran u zdravoj odbojci i koji nam pomaže bez finansijske naknade. Naša očekivanja su da, ako uspijemo otići na ovaj turnir, osvojimo jednu od medalja, da probamo da se približimo muškim ekipama koje osvajaju, uglavnom, zlatne medalje. Velika nam je želja da odemo i dostojno predstavimo svoju jednu i jedinu BiH.

Ekipu ŽKSO „Bosne“ ove godine su pojačale djevojke iz Odbojkaškog kluba “Blok-Out” iz Zenice sa trenerom Harisom Hasanicom, koji u izjavi za medije kaže:

-Izabrali smo djevojke one koje su trenutno najkvalitetnije da predstave BiH na ovom velikom takmičenju. Što se tiče samih priprema mi već mjesec dana radimo intezivno, od teretane do rada u sali gdje uvježbavamo određene stvari. Sve u svemu radimo kvalitetno i vjerujem u uspjeh -, izjavio je Haris Hasanica, trener ŽKSO „Bosna“.

U drugom pohodu na Evropu u ekipi „Bosne“ je i reprezentativka naše države Sabira Dizdarević:

-Nažalost, prošle godine nisam nastupala sa ovom ekipom na Euroligi. Ja sam imala pripreme za Svjetsko prvenstvo. Drago mi je što sam se vratila u svoj matični klub i što samo ove godine zajedno sa njima. Sada imamo dobru ekipu, djevojke su relativno mlade, a ja sam tu da im pružim sigurnost-, kazala je, u izjavi za medije, Sabira Dizdarević.

Roster ženske ekipe „KSO Bosna“ i vođstvo ekipe u Poljsku na Euroligu 2023.godine će sačinjavati:

Sabira Dizdarević, Anela Gutošić, Sara Telalović, Imman Iris Hodžić, Nejla Kahrić, Sara Džanić, Lana Bijelić, Fadila Redžić, Iman Tokalić, Majra Hasanica – kapiten, Aida Begagić, Haris Hasanica, trener,  te vođstvo puta Ferhad Šehić -Šeha, vođa puta, Emira Mujkić, Tim menadžer, Omer Pojskić, predsjednik kluba, Armin Mujkić, ispred Gradske uprave, te sudija Edin Begović.

U klubu se nadaju da će nastup na završnom turniru Eurolige biti dobar marketinški potez kako bi došlo do omasovljenja ženske sjedeće odbojke.

Ineče, prvog dana Zeničanke će odigrati dvije utakmice, drugog dana tri susreta, dok se treći dan igraju utakmice za plasman

E.Imamović

Foto E.Imamović/ŽKSO „Bosna“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno