Odbojka

Press OSBiH: Ove subote u zeničkoj Areni meč BiH – Švedska, uokviru Zlatne lige CEV

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press Centru Arene, danas, 09.6.2023.godine, održana je press konferencija Odbojkaškog saveza BiH (OSBiH).

Tema press konferencije su bile utakmice “Zlatnr lige CEV” za odbojkašice, koje će se igrati ove subote i srijede u gradskoj Areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Prvo će ove subote, 10.juna, igrati protiv selekcije Švedske od 17,00 sati, da bi četiri dana kasnije, 14.juna u istoj dvorani naša selekcija ugostila i Belgiju.

Prisutnim novinarima su se obratili Alija Fatić, predsjednik OSBiH, kao moderator, Stevan Ljubičić, selektor reprezentacije BiH, Anđelka Radišković, kapitenica, te Maja Lasić, nova reprezentativka.

Reprezentacija BiH je s dva gostujuća poraza započela sezonu Evropske lige, protiv Belgije 0:3 i Švedske 1:3. No, nakon dvije gostujuće, uslijedit će i dvije domaće utakmice.

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u naredna dva domaća meča, biće jača  za iskusne Ajlu Paradžik i Dajanu Bošković, i u uzvratnom meču protiv Švedske će jurišati na prvu pobjedu u ovogodišnjem ciklusu Zlatne lige Evropske odbojkaške federacije (CEV).

-Mi utakmicu dočekujemo u kompletnijem sastavu nego što je to bilo u prvoj utakmici. Tu su Paradžik i Bošković, te bi nam trebale donijeti ono što je nedostajalo gore. Mi smo pokazali gore da možemo igrati protiv Švedske, ali smo doživjeli poraz. Imao sam i tada dosta riječi hvale za našu igru, ali bilo je i kritika. Imali smo aktivan rezultat do samog kraja, ali smo našim greškama otišli do poraza. Sada sa puno optimizma dočekujem meč i nadamo se pozitivnom ishodu-, izjavio je, pored ostalog, selektor Ljubičić.

Kapitenica Anđelka Radišković poziva sve ljubitelje i fanove ženske odbojkaške reprezentacije da dođu i da podrže u subotnjoj utakmici u zeničkoj ljepotici Areni.

Mlada reprezentativka Maja Lasić je istakla da je tu po prvi put, ali da je atmosfera sjajna.

-Nadam se pobjedi i za mene je ovo odlično iskustvo-, kazala je, između ostalog, Lasić.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno