Zenica

Zeničko udruženje Naš most: Može Bazar 7. augusta

Zeničko udruženje “Naš most” u subotu, 7. augusta organizuje sajam rukotvorina i umjetnina ove godine pod nazivom “Može Bazar”. Na Bazaru će se predstaviti više od dvadeset kreativaca/ki iz Zenice i drugih gradova BiH sa svojim slikama, lutkama, skulpturama, nakitom i drugim unikatnim ručnim radovima.
Događaj će biti održan između 9 i 19 sati na otvorenom, u glavnoj zeničkoj ulici, Maršala Tita 22 uz poštivanje aktuelnih epidemioloških mjera.
Zenički “Može Bazari” se od juna 2019. godine održavaju svake prve subote u mjesecu i okupljaju sve veći broj kreativaca i kreativki s područja srednje Bosne. Svoje ručne radove na “Može Bazarima” predstavljaju većinom žene starije životne dobi kojima učešće na Bazarima omogućuje socijalno uključivanje i ekonomsko osnaživanje. Mnoge od njih su se vještinama kreativnog rada upoznale kroz umjetničke radionice udruženja “Naš most”.
Naredni “Može Bazar” održaće se u septembru ove godine.
Facebook stranica udruženja: https://www.facebook.com/nasmostzenica
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: