Ljudi

Zenički sportski novinar Mirsad Pripoljac odlazi u penziju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički sportski novinar Mirsad Pripoljac odlazi u penziju- Današnji dan je bio posljednji radni dan u novinarskoj karijeri dugogodišnjeg sportskog novinara Mirsada Pripoljca.

Naime, nakon godišnjeg odmora Pripoljac odlazi u zasluženu mirovinu nakon višedecenijskog bavljenja ovom profesijom.

Mirsad Pripoljac je prvi susret sa novinarskim poslom imao početkom 1989. godine u Službi informisanja Željezare Zenica na poslovima spikera. Od 1996. godine uposlenik je JP RTV ZENICA.

Obavljao je poslove, od novinara – mlađeg saradnika, do urednika sportskog programa. U periodu od 2003. do 2008. godine bio je glavni urednik Radio Zenice. Uža specijalnost mu je vođenje, uređivanje sportskih emisija, snimanje sportskih događaja, reporataža iz sporta i drugo. Bio je urednik je sportskog magazina „Ze sport“, koji se emitovao od 31. marta 1997. godine redovno u programu TV Zenice preko 25 sezona. Također, bio je i urednik i voditelj emisije “Vrijeme sporta” u programu Radija Zenice.

Tokom svoje karijere Pripoljac je bio komentaror na stotinama utakmica koje je TV Zenica prenosila uživo ili u snimku, najviše u periodu nakon rata i bio je jedan od glavnih promotora sporta u našem gradu. Za 28 godina rada na RTV Zenica Mirsad Pripoljac je izvještavao, pisao i govorio o svim važnim sportskim manifestacijama u našem gradu iz svih sportova: fudbala, košarke, rukometa, atletike, ragbija, karatea, taekwonda…

Gospodinu Pripoljcu želimo da uživa u zdravlju u svojoj zasluženoj mirovini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno