Zenica

Zenički Baton: Tribina  “Operacija Tigar-Sloboda 94” 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički Baton: Tribina  “Operacija Tigar-Sloboda 94”  – Sinoć je u prepunoj dvorani Zeničkog Preporoda, Udruženje ratnih vojnih invalida „Baton„ Zenica, organizovalo edukativnu tribinu pod  nazivom „Operacija Tigar-Sloboda 94“. Gost predavač  je bio pukovnik Armije Republike Bosne i Hercegovine Hamdija Abdić Tigar, bivši komandat 502.  viteške brigade legendarnog Petog korpusa. Tribina je imala za cilj održati sjećanje na neke od najvažnijih događaja koji su imali uticaj na odbranu Bosne i Hercegovine tokom agresije u Bosanskoj Krajini.

Operacija Tigar 1994, je  vojni podvig u kojem je izvućena velika količina naoružanja od vojnih jedinica Fikreta Abdića a nastavak operacije Sloboda 94. je konačno zeuzeće Velike  Kladuše i slom Samostalne autonomne pokrajine Zapadne Bosna. Mnogobrojni posjetioci su dvosatnom druženju „iz prve ruke“ mogli da  čuju legendarne ratne podvige koji su se događali na teritoriji 5. korpusa. U želji da prisustvuje tribini „Operacija Tigar-Sloboda 94“., ali i da se upozna sa mnogobrojnim aktivnostima i radom Udruženja Kluba paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica, posjetio nas je i gospodin Šuhret Fazlić, gradonačelnik Grada Bihaća.

Gradonačelnik Bihaća izrazio je svoje zadovoljstvo sa onim što je vidio i istakao da bi u cilju pomoći i podrške  boračkoj populaciji dosadašnja iskustva  Udruženja „Baton“ Zenica itekako trebala se primijeniti i među Nevladinim boračkim organizacijama Grada  Bihaća.

Anisa  Šero

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno