Zenica

Prezentacija koalicije “Positive tolerance” u Studentskom centru Zenica – „Stereotipi, predrasude i mržnja“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prezentacija koalicije “Positive tolerance” u Studentskom centru Zenica – „Stereotipi, predrasude i mržnja“ – Koalicija za borbu protiv mržnje „Positive Tolerance“ iz Zeniceuz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i menadžmenta Studentskog centra Zenica organizovala je druženje sa studentima koji borave u Studentskom centru u Zenici pod nazivom „Stereotipi, predrasude i mržnja“.

Cilj prezentacije je bio da se razmijene informacije, iskustva i viđenja studenata koji borave u gradu Zenica o stanju društvene povezanosti u zajednici. Ovom prilikom su predstavnici koalicije „Positive Tolerance“ predstavili svoj rad na prevenciji netolerancije i predrasuda i pozvali studente da se u svoje slobodno vrijeme priključe aktivnostima koalicije.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru sa članovima koalicije studenti su iznijeli vlastita promišljanja i iskustva o društvenim interakcijama, koje mogu biti zasnovane na predrasudama.

Učesnici su se složili da je važno o ovim i sličnim temama voditi bezuslovan i neopterećen dijalog, te nastojati izbjegavati površnost i brzo donošenje zaključaka jednih o drugima.

Jer, kako jedan student reče, bez obzira na dinamično vrijeme u kojem živimo, moramo naći vremena da se saslušamo i bolje upoznamo, kako ne bi donosili pogrešne sudove koje su u suprotnom uglavnom zasnovane na nerazumijevanju i predrasudama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno