Biznis

Zenička kompanija TPS u milionskim poslovima u BiH i inostranstvu: Domaća pamet i rješenja nadmoćna i u međunarodnoj konkurenciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički TPS dobio je novi milionski posao, ovaj put na projektu linije toplog cinka u kompaniji “SurTec” u Konjicu. Projekt po principu “ključ u ruke”.

Kako ističe vlasnik i prokurista kompanije prof. Jusuf Duraković, najveći benifit ovog posla biće kvalitetno i trajno rješavanje ekoloških problema prečišćavanja tzv. “bijelih dimova” i kiselih para u proizvodnim procesima ove kompanije.

Kompanija TPS (Thermal Process Solution) proizvodi industrijske peći, mjerno-regulacijsku opremu, projektuje i rješava složene sisteme u industriji, te pruža niz industrijskih i mjeriteljskih usluga.

Domaći kadrovi, domaća “pamet” i značajnim dijelom domaći proizvodi, uz uvoz isključivo dijelova i komponenti koji se ne mogu projektirati ili izraditi u BiH su osobenost ove kompanije, koja nema brojčano veliki broj zaposlenih (osamnaest), ali od projekta do projekta angažuje značajan broj kako stručne, tako i radne snage iz Zenice i cijele BIH.

– Poslovi na kojima smo radili su jamske i komorne peći, endogeneratori, uređaji za kaljenje, nitriranje, cementaciju i oprema za druge industrijske procese, izrada različitih elektrootpornih i protočnih peći, rotacionih uređaja za pranje vijaka, ali i remonti, preseljenja i adaptacija postrojenja. Klijenti su nam iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Rusije, a iz BiH iz Usore, Konjica, Tešnja, Gradačca, Novog Travnika, Goražda, Brčkog, Gradačca…ističe Duraković

Koliko su kompleksni procesi i rješenja koje projektira i izrađuje TPS, govori primjer dobivanja posla na međunarodnom tenderu  u Sloveniji, uređaja za testiranje metalnih uzoraka, koje je za slovenačkog partnera urađen od “ideje do realizacije”. Ubacivanje vodika i vodene pare pod ogromnim pritiskom i temperaturom, te testiranje metalnih uzoraka kompleksan je proces i za one koji se tim poslom bave cijeli život, a pogotovo da se napravi oprema i sistem koji će sve to izdržati i dati rezultate.

– Naša jedina i najbolja preporuka je prethodno urađeni posao i rješavanje problema nekom procesu i kompaniji kojeg nisu mogli riješiti drugi. U procesu smo izrade rješenja za kompanije u Srbiji, Italiji, sedam peći za klijente u Hrvatskoj. Uglavnom, orijentacije je ka izvozu i rješenjima sa domaćom “pameti” i domaćim proizvodima “Made in BIH”, ističe Duraković.

Paralelno sa dobijanjem novih domaćih i inostranih poslova, TPS je gradio svoj novi “dom”, poslovni kompleks u Zenici, čije otvaranje će biti upriličeno u proljeće ove godine.

Kako ističe Duraković, poslije “podstanarskih” rješenja, ali i vlastitog prostora kojeg su “prerasli”, bilo je vrijeme za projekt na nivou 21. vijeka i modernih projekata koji će zadovoljiti procese i lanac projektovanja, testiranja, proizvodnje i plasmana specifičnih proizvoda ove kompanije. Zato je u Raspotočju niknuo novi proizvodni pogon, koji će biti njihovo dugoročno rješenje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno