Biznis

United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi, uspješno je dovršila akviziciju bugarske satelitske televizije i providera širokopojasnog interneta Bulsatcom.

Akvizicija je dio dugoročne strategije United Grupe za širenje i jačanje tržišne prisutnosti u regiji i poticanje inovacija za digitalno, povezano društvo.

Victoriya Boklag, CEO United Grupe: “Veoma smo sretni zbog završetka akvizicije Bulsatcoma. Ovaj korak omogućit će nam poticanje daljnjeg rasta na ovom važnom tržištu i omogućiti ubrzanje inovacija u regiji. Ova akvizicija nadopunjuje naš portfolio i donosi jasne prednosti postojećim i budućim klijentima u Bugarskoj.”

Nikolay Andreev, CEO Vivacoma i Bulsatcoma: “Uspješan završetak akvizicije Bulsatcoma dobra je vijest za potrošače na vrlo fragmentiranom tržištu kao što je to slučaj u Bugarskoj. Sada ćemo biti u mogućnosti da značajno unaprijedimo kvalitet TV usluge za korisnike Bulsatcoma. To za njih znači više HD kanala i pristup do više od 30.000 naslova u Video klubu EON-a, vodeće TV platforme u jugoistočnoj Evropi. Također, značajno će povećati kvalitet njihove internetske usluge u smislu brzine preuzimanja i slanja podataka.”

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2020. godine, akvizicijom Vivacoma. Od tada je poduzela nekoliko značajnih koraka kako bi ojačala svoju prisutnost i potaknula inovacije na ovom tržištu. Među postignućima United Grupe su razvoj najveće 5G mreže u zemlji i pokretanje prve 10GIGA optičke mreže. United Grupa je, također, bugarskim potrošačima omogućila prve 5G neograničene tarifne planove i pristup nagrađivanoj EON TV platformi.

O United Grupi:

United Grupa, sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima blizu 16 miliona korisnika, 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi eura. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu. Za više informacija, posjetite https://united.group



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno