Info

Zenička delegacija kod reisa Kavazovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas delegaciju općine Zenica u kojoj su bili načelnik općine Husein Smajlović, predjsednik MIZ Zenica Muhamed Begagić i privrednik Mirsad Čizmo.

Razgovoru su prisustvovali vojni muftija Hadis ef. Pašalić i koordinator za sanaciju šteta od poplava Ismail ef. Smajlović.

Načelnik Husein Smajlović je informisao Reisu-l-ulema o stanju na području općine Zenica koje je zahvaćeno prošlogodišnjim poplavama i klizištima. Posebno se zahvalio Reisu-l-ulemi i Islamskoj zajednici na značajnoj podršci u saniranju šteta koje se na području općine Zenica privodi kraju.

Predsjednik MIZ Zenica Muhamed Begavić je upoznao Reisu-l-ulemu o stanju muslimana i niskom standardu života članova IZ i ukupnog stanovništva na području MIZ Zenica. Izrazio je posebnu zabrinutost sve češćim zahtjevima boračke populacije koja treba veću i važniju društvenu brigu.

Reisu-l-ulema je pohvalio aktivnu i odgovornu ulogu koju su pokazali nosioci vlasti lokalnih zajednica među kojim prednjači općina Zenica, gdje je bila dobra saradnja u realizaciji projekta sanacije šteta. Zatražio je od svih prisutnih da se aktivnije uključe u podizanje standarda za bolji život na području svoje odgovornosti, a Islamska zajednica će se putem Ureda za društvenu brigu, raspoloživim sredstvima u fondovima, uključiti u zbrinjavanje i pomoć socijalnim kategorijama, posebno članovima IZ i boračkoj populaciji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno