Info

Izviđački kamp na Mrakovici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti interetnički zimski kamp “Izviđači to mogu” koji će okupiti na Kozari od 12. do 16. januara oko 90 izviđača i gostiju iz BiH, Srbije i Crne Gore, u organizaciji parnera istoimenog projekta: Saveza izviđača općine Zenica i Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor.

Sa današnjim danom potvrđeno je učešće izviđača iz Prijedora, Zenice, Beograda, Novog Sada, Bajine Bašte, Prijepolja, ukrajinskog udruženja „Kozak“ iz Prijedora, slovenskog udruženja Cankar iz Sarajeva i mnogih drugih.

Projekat prijedorskih i zeničkih izviđača “Izviđači to mogu” je podržala Ambasada SAD u BiH ,a isti će kroz šest masovnih jednodnevnih aktivnosti i dva višednevna interetnička kampa okupiti više od 2.500 adolescenata i mladih. Osim međuentitetske razmjene mladih, izviđači će kroz ovaj projekat iskustva prenositi na nacionalne manjine, promovisati ravnopravnost među polovima, volonterizam i timski rad, te uključiti roditelje u aktivnosti djece i mladih.

Ceremonija otvorenja kampa predviđena je u ponedjeljak, 12. januara sa početkom u 13:00 sati u hotelu Monument na Mrakovici kraj Prijedora, dok će ceremonija zatvorenja kampa biti u priličena u petak, 16. januara na istoj lokaciji sa početkom u 11:00 sati. Pomenutim ceremonijama će pored učesnika prisustvovati predstavnici javnog života u BiH, te predstavnici Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Vidimo se na najvećem ovogodišnjem zimskom druženju,

SAVEZ IZVIDJACA OPCINE ZENICA
www.sioz.ba 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno