Rekreacija

ZenicaTrči na Mandarina polumaratonu u Metkoviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZenicaTrči na Mandarina polumaratonu u Metkoviću – U nedjelju je održan prvi Mandarina polumaraton u malom pograničnom mjestu u dolini Neretve – Metkoviću. Jedan dio ekipe Zenica trči (tačnije nas devet) odlučilo je učestvovati i podržati komšije u ovom njihovom prvom zanimljivom izdanju polumaratonske utrke. Za neke je avantura počela dan ranije pa su se tako Kenan Hrustanović, Haris Adilović, Vernes Avdić, Amer Krđalić i naš trkački prijatelj iz Kaknja Igor Majdandžić zaputili u subotu u ove toplije primorske krajeve.

Pokupili su startne pakete na metkovskom glavnom trgu, Trgu kralja Tomislava, i ostatak dana odmarali u Podacama grickajući mandarine. Ujutro smo se zaputili Hana Muratović, Selver Konjić, Adnan Vatrenjak i moja malenkost na ovaj trkački spektakl. Reunion ekipe ubrzo je usljedio, svi vidno pozitivno uzbuđeni, veseli i spremni za utrku. Već na samom dolasku osjetili smo pozitivne vibracije i dobrodošlicu naših domaćina. Direktor utrke Ruđo Bošković i kordinator utrke Pavo Dujmović, dočekali su nas sa širokim osmjehom i pored svih obaveza oko organizacije izdvojili koji trenutak da se sa nama upoznaju i uživo, te upute dobrodošlicu.

Start utrke je bio u 10:00 u mjestu Vid, 6 km izvan centra grada, dokle nas je dovezao autobus. Malo je bilo gužve oko prevoza, jer nikad ne ide sve po planu ali su svi trkači stigli na vrijeme prije nego će startati utrka. Preko 400 trkača učestvovalo je na Mandarina polumaratonu i Leptir humanitarnoj utrci za Manuelu Čuturu, sedmogodišnju Metkovčanku kojoj je dijagnosticirana leukemija. Želimo joj puno sreće u njenoj najtežoj životnoj bitci.

Utrka je protekla odlično. Volontera je bilo na svakom koraku. Okrepa je bila na svakih 5km, a mandarina, vode i osvježenja nije falilo ni kilometre između okrepa za šta su se pobrinuli Metkovčani koji su pored podrške i navijanja dijelili trkačima oguljene mandarine, vodu, čkoladu i još štošta. Staza je vodila kroz prelijepe predjele Delta Neretve i Metkovića. Negdje na osmom kilometru imala je blagi uspon na koji se isplatilo popeti zbog prelijepe panorame koja se ukazala prilikom uspona. Potom je usljedio i spust koji je olakšao nekoliko kilometara utrke. Svi smo uspjeli završiti utrku uz odlična vremena i oborili smo lične rekorde. Vernesu i Igoru je ovo bio prvi polumaraton. Iskrene čestitke na odličnim vremenima.

Podrška je stigla i iz drugih krajeva BiH, te na samoj polumaratonskoj utrci bilo je više bh. nego domaćih trkača. Nuđejma Softić je došla sa svojom ekipom Trčanje i to iz Sarajeva, došli su i neki trkači iz škole trčanja „Klix“ koju predvodi NGO Maraton Sarajevo, Sanja Kavaz je bila pejser jednoj grupi trkača, bilo je i Tuzlaka, Kakanjaca, Ljubušaka, Mostaraca i td.

Pobjedu na polumaratonu odnio je Ante Živković (1:14:47) u svom rodnom gradu i Splićanka Nikolina Šustić (1:21:16). Iskrene čestitke pobjednicima.

Naš favorit je bio drugoplasirani Alija Imamović (1:17:29), sjajan momak i naš prijatelj, trkač u usponu čija je karijera tek započela, a mi mu želimo puno sreće u budućim utrkama.

Zahvaljujemo se organizatorima što nam je omogućio ovakvo iskustvo i atmosferu. Okićeni zanimljivim medaljama u obliku mandarine zaputili smo se nazad za Zenicu prepuni lijepih dojmova i uspomena. Vidimo se dogodine možda već na Metkovskoj Skalinadi. 😀 ZenicaTrči



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno