Rekreacija

FOTO: I Zeničani trčali u Istanbulu u sklopu 39. Vodafone maratona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: I Zeničani trčali u Istanbulu u sklopu 39. Vodafone maratona – U Istanbulu je danas održan 39. Vodafone maraton na kojem iz 100 zemalja učestvovalo oko 125.000 osoba, a cijela organizacija ove godine posvećena je djeci, te je i moto maratona “Trčimo za budućnost naše djece“, javila je Anadolu Agency (AA).

Maraton je startao u neposrednoj blizini Mosta šehida 15. jula, a početak utrke označio je turski ministar sporta i omladine Osman Askin Bak, zamjenik predsjednika AK Partije Hayati Yazici, gladonačelnik Istanbula Mevlut Uysal i šef turske Direkcije za sport Mehmet Baykan.

Takmičari su prešli preko Bosfora na Mostu šehida 15. jula, a zatim su trčali duž obale Bosfora i mjesta koja su simboli rimske, bizantijske i osmanske baštine, a kraj utrke bio je na At Meydanu u neposrednoj blizini Sultan Ahmetove džamije.

Pobjednik 39. Vodafone maratona održanog u Istanbulu u kategoriji za muškarce je francuski atletičar porijeklom iz Kenije Abraham Kiprotich, a u kategoriji za žene Kenijka Ruth Chepngetich, javila je Anadolu Agency (AA).

U borbi za titulu istanbulskog maratona takmičilo se se i 86 vrhunskih atletičara iz Turske, Kenije, Etiopije, Namibije, Bjelorusije, Azerbejdžana, Francuske, Srbije i Litvanije.

Pored glavne maratonske utrke, u Istanbulu su danas organizovane i trke  na 15 i 10 kilometara, te trka za osobe u kolicima. U trci na 15 kilometra učestvovalo je i dvoje Zeničana, Šemsa Gačić i Edin Imamović, članovi ekipe „Zenica trči“. Pored njih, kako smo saznali, bilo je i Sarajlija iz ekipe „Trčanje i to“. Sa ovog spektakularnog događaja donosimo vam i nekoliko fotosa sa lica mjesta.  Sve čestitke za vrijednu zeničku ekipu i od redakcije Zenicabloga.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno