Nogomet

Zeničanke druge u Doboju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda u Doboju je odigran međunarodni fudbalski turnir na kome je učešće uzelo oko 50 ekipa među kojima je bilo i nekoliko ženskih selekcija. Nastupile su muške selekcije od 2002. do 2007. godišta, kao i ženske ekipe.

-Učestvovale su ekipe iz Srbije, Hrvatske, FBiH i RS. To su selekcije Akademije fudbala „RAĐ“ iz Krupnja, NK Marsonije i Viktorije iz Slavonskog Broda, zatim zeničkog Čelika, kao i ekipe AF Sporting iz Teslića, Eurogola iz Pelagićeva, Zenita i Sokera iz Bijeljine, kao i još velikog broja ekipa iz našeg okruženja, istakao je Mladen Todorović Todor, predsjednik OFK Čelik Doboj, inače rođeni Zeničanin.

Turnir se igrao na Stadionu sportskih igara u Doboju, a organizator je bio omladinski fudbalski klub Čelik iz Doboja.

Nogometašice ŽNK Čelik osvojile su drugo mjesto na turniru, a u finalu su poražene od ekipe ŽFK Modriča rezultatom 1:2.

Kako su istakli u ŽNK Čelik: „Doboj se dokazao kao pravi domaćin za sportske ekipe, djevojke pokazale mnogo lijepe igre, lijepih golova i vidjelo se da se u BiH ženski nogomet/fudbal sve više širi.

ŽNK Čelik je zauzeo drugo mjesto na turniru, upoznale su nove prijateljice iz ekipe Viktorija, koja je došla iz Hrvatske, ekipu iz Bijeljine, koja je u usponu kao i domaćin, OFK Čelik Doboj. Domaćinu hvala na gostoprimstvu i želimo im puno uspjeha u radu“- zaključuju u ŽNK Čelik Zenica.

E.Imamović za Zenicablog
+ foto sa turnira



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno