Nogomet

Armin Duvnjak traži novi klub

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Armin Duvnjak je nakon odlične polusezone na Gibraltaru slobodan. Njegova je to najbolja (polu)sezona. U kojoj je osvojio trofej i bio najbolji igrač u timu koji je vodio Bruno Akrapović, nekadašnji bh. reprezentativac i internacionalac u Bundesligi. Izborili su nastup u pretkolu Lige prvaka.

Proteklu sezonu uspješno je nastupao u najmlađoj evropskoj ligi Gibraltara. Kako Akrapović i klub nisu postigli dogovor, a zbog visine ugovora, za narednu sezonu, Arminu su ponudili da ostane i odigra barem evropske utakmice.

– Žao mi je što nije ostao Akrapović, izuzetni stručnjak, sjajni čovjek i pedagog, koji mi je davao podršku, ali i savjete za unapređenje igre i čeličnom pristupu nogometnim izazovima- kaže Armin.

Ferije je koristio da ostane u kondiciji. Umjesto odmora svakodnevno je trenirao i spreman će nastaviti u nekom bh. ili inostranom klubu. U kojem, još nije odlučio. Sa 24 godine i zavidnom reputacijom rasnog napadača Duvnjak želi u ambicioznoj sredini još više napredovati.

Armin se nada saradnji sa Akrapovićem u skorijoj budućnosti.

– Sa Akrapovićem bih i na kraj svijeta jer je sjajan trener. U kratko vrijeme jako puno sam naučio od Brune – kaže Duvnjak.

Trenutno „na stolu” ima neke domaće i inostrane ponude. Ne želi pogriješiti. Želi klub gdje će igrati i golovima doprinijeti ostvarenju svog i klupskog cilja. Ima čiste papire, a napadači su na cijeni.

Duvnjak je u dosadašnjoj karijeri imao zapažene uspjehe, poput plasmana u Inter-toto KUP sa Čelikom (2008-2009), bio je finalista KUP-a BiH sa Čelikom (2013-2014), viceprvak, osvajač KUP-a Gibraltara i plasman u UEFA Europa League sa ekipom FC College EUROPA (2014-2015). Sa ekipom juniora Čelika, u generaciji sa Zahirovićem, Horićem, Dilaverom, Hinovićem, Šišićem, Smrikom, Dedićem, osvojio je titulu šampiona BiH. Bio je i juniorski reprezentativac BiH. Trenira i igra od šeste godine…

Od Zenice do FC Collegea

Armin iako mlad igrao je za više klubova, jer nije želio sjediti na klupi. Od 2008-2015. nastupao je :NK Čelik Zenica (Premijer liga BiH), NK SLOGA Uskoplje (Druga liga FBiH), NK RUDAR Kakanj (Prva liga FBiH), FK BANJIK Most (Druga liga Češke Republike), NK ČELIK Zenica (Premijer liga BiH), FC College EUROPA (Premijer liga Gibraltara).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno