Sudske klupe

Zeničaninu određen pritvor zbog pokušaja pljačke u Mostaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK, Kantonalni sud u Mostaru je odredio pritvor Elviru Pelti, zv.“Abdurahman“ i „Eko“ (1978.), iz Zenice, u trajanju od 1 (jedan) mjesec, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo.

Naime, Elvir Pelto se sumnjiči da je dana 27. jula oko 19,00 sati, u ulici Kralja Petra Krešimira IV kod broja 16, u Mostaru, u Zlatarni „Lea“, vlasništvo P. D., uz upotrebu oružja, ušao u zlataru, zatim drvenom palicom oštećenom P. D. zadao više udaraca po glavi.

Nakon toga oštećeni je pao na koljena, a Pelto je nastavio udarati u predjelu glave, ramena i ruku više puta, nanijevši mu na taj način tjelesne povrede, nakon čega je oštećeni uspio pobjeći van radnje. Za to vrijeme je osumnjičenik je iz vitrina uzeo dvije table sa većim brojem komada zlatnog nakita.

Nakon toga, pokušao je pobjeći ali je odmah u prolazu pored zlatarne bio zadržan od strane prolaznika do dolaska policije.

Osumnjičenik Elvir Pelto je povratnik u vršenju kaznenih djela.

Kantonalni sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva ali i ponavljanja kaznenog djela.

Za ovo kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno