Sudske klupe

MUP ZDK: Uhapšena tri Zeničanina nakon pljački

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MUP ZDK: Uhapšena tri Zeničanina nakon pljački- Poduzimajući intenzivne operativne aktivnosti, pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, na prikupljanju informacija i saznanja u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja dva razbojništva izvršena na području Grada Zenica, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, uz podršku i asistenciju službenika Policijske stanice Crkvice, dana 09.08.2021 .godine, na dvije lokacije na području Zenice, tačnije u ulicama Prve zeničke brigade i Kakanjska, izvršili pretrese na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Zenici, sa ciljem pronalaska oružja i predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja navedenih krivičnih djela.

Prilikom pretresa lišena su slobode tri lica, tačnije lišeni su slobode: Č.E., rođen 2002. godine, A.A., rođen 2001. godine i D.F., rođen 2001. godine, sva lica iz Zenice. Lica Č.E. i A.A. se sumnjiče da su dana 02.08.2021. godine, oko 18,00 sati, sa ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, ušla u trgovačku radnju “Market” koja se nalazi u ulici Prve zeničke brigade, te uz prijetnju pištoljem, otuđila novac u iznosu od 155,00 KM i deset kutija cigareta “Marlboro”, nakon čega su se udaljila u nepoznatom pravcu.

Pored navedenog, navedena lica se sumnjiče da su zajedno sa licem D.F., koje je takođe lišeno slobode u jučerašnjim aktivnostima, dana 05.08.2021. godine, oko 23,30 sati, sa ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, putem telefona pozvala ugostiteljski objekat “King” i naručila dostavu hrane u ulicu Prve zeničke brigade, te kada je dostavljač došao na adresu, od istog su, uz fizički napad i prijetnju oružjem, otuđila novac u iznosu od 350,00 KM i dva mobilna telefonska aparata, nakon čega su se udaljila u nepoznatom pravcu. Tom prilikom, lice B.Dž., je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Nakon izvršenih uviđajnih radnji, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, tokom proteklih dana poduzimane su intenzivne operativne aktivnosti sa ciljem rasvjetljavanja izvršenih krivičnih djela i identifikovanja izvršilaca istih. Prilikom pretresa, pronađen je plinski pištolj koji je korišten prilikom izvršenja razbojništava, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku.

Nad licima lišenim slobode je zavedena kriminalistička obrada, te su ispitana u svojstvu osumnjičenih na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se sumnjiče, i ista će u toku današnjeg dana, biti predata na nadležnosti i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. stav 1. Krivičnog zakona  Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno