Sudske klupe

FOTO: Ovo je Zeničanin osumnjičen za pokušaj pljačke zlatare

Osumnjičeni za pokušaj pljačke zlatare ‘Lea’ u Ulici kralja Petra Krešimira IV, nedaleko od Rondoa u Mostaru nakon pružene liječničke pomoći u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, otpušten je na kućno liječenje.

Međutim, odmah nakon otpuštanja iz mostarske bolnice, službenici Policijske uprave Mostar su ga priveli zbog osnovane sumnje da je sudjelovao u pokušaju pljačke navedene zlatare.

U mostarskoj bolnici obavljeni su neophodni pregledi E.P. (1978.) iz Zenice, a potom je odveden u zgradu MUP-a Hercegovačko – neretvanskog kantona čiji pripadnici vode istragu oko ovog kaznenog djela. Nakon toga odveden je kod postupajućeg tužitelja na saslušanje. Naš fotoreporter je zabilježio policijske službenike kako E.P. izvode iz zgrade MUP-a HNK, te ga uz pratnju odvode u tužiteljstvo.

Podsjetimo, E.P. se sumniči da je u utorak oko 19 sati ušao u navedenu zlataru s namjerom da otuđi određenu količinu nakita. Kako neslužbeno saznajemo, prilikom ulaska E.P. je palicom udario vlasnika zlatare P.D. (1975.) s namjerom da ga onesposobi kako bi mogao odnijeti plijen.

Međutim u tome ga je, nakon udarca, spriječio vlasnik zlatarnice, te je došlo do međusobne razmjene udaraca. E.P. je pokušao pobjeći kroz prolaz neposredno pored navedene trgovine, ali je tu sustignut i spriječen pri bijegu do dolaska policije i hitne pomoći.

P.D. i E.P. su završili u bolnici, te su nakon ukazane liječničke pomoći obojica otpušteni iz SKB Mostar. Istraga se nastavlja.

Hercegovina.info

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: