Košarka

Zeničanin zvanično neće igrati za BiH, prihvatio je poziv selektora Turske da bude naturalizovani igrač

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaš turskog Fenerbahčea Tarik Biberović otklonio je sve dileme oko toga za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.

Tarik je rođen u Zenici, u Bosni i Hercegovini, a poseduje i tursko državljanstvo, međutim za njihov nacionalni tim neće moći da zaigra kao domaći igrač.

Otkrio je to selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman koji je istakao da će ga uvrstiti u reprezentaciju za utakmice kvalifikacija za Eurobasket.

“Uvrstit ćemo u reprezentaciju Tarika Biberovića koji igra odlično ove sezone u dresu Fenerbahčea, a spisak ćemo objaviti u ponedjeljak”, kazao je Ataman.

Podsjetimo, Tarik je rođen u Zenici, a posjeduje i tursko državljanstvo međutim za njihov nacionalni tim će moći zaigrati tek kao naturalizovani igrač.

Ovaj 22-godišnjak je u Tursku otišao sa 16 godina, a na prethodnom NBA draftu je izabran kao 56. pick od strane Memphis Grizzliesa.

Osim njega, za mlađe kategorije reprezentacije Turske će zaigrati i njegov mlađi brat Faruk.

Dodajmo da ove sezone igra veoma dobro u dresu istanbulskog velikana te prosječno bilježi 9.3 poena uz 2.9 skokova te 1.1 asistenciju u prosjeku.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno