PERO Zenica
Zločini

Zeničanin uhapšen zbog prijetnji da će napasti policijskog službenika

Policija
Policija

Zeničanin uhapšen zbog prijetnji da će napasti policijskog službenika – Jučer  oko 14,00 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obavještena da je jedna muška osoba, koja se vozila u putničkom motornom vozilu “Audi”, izjavila da ima oružje i da će napasti policijskog službenika.

Odmah nakon zaprimljene prijave, o navedenom su obavještene sve policijske patrole na terenu, te je organizovana potjera za spornim vozilom i pronalaskom navedenog lica koje je uputilo prijetnje.

Kao rezultat navedenih aktivnosti, oko 14,15 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, policijska patrola je zaustavila putničko motorno vozilo registarskih oznaka O38-J-443, kojim je upravljalo lice K.M., dok se u vozilu nalazilo lice T.M., rođeno 1980. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči da je uputilo prijavljene prijetnje.

Sporno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor radi vršenja pretresa istog, a lice T.M. je lišeno slobode, sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je i zadržano i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Kako je utvrđeno radi se o licu koje je u više navrata prijavljivano i procesuirano zbog izvršenja krivičnih djela.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...