Zločini

Novi detalji pucnjave u Crkvicama: ranjeni R. B. ustrijeljen u usta, metak ostao u vratu, u Radakovu uhapšen jedan od sumnjivaca

foto: Facebook

Novi detalji pucnjave u Crkvicama: ranjeni R. B. ustrijeljen u usta, metak ostao u vratu, u Radakovu uhapšen jedan od sumnjivaca – Jedna osoba ranjena je u pucnjavi koja se večeras oko 20 sati dogodila u zeničkom naselju Crkvice, kod broja 44. Kako saznajemo, ranjen je Zeničanin R. B., koji je prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Prema dostupnim podacima, R.B. je, prema informacijama dobijenim od ljekara, je ranjen u glavu, odnosno u usta, iz neposredne blizine, te se radi o ustrijeloj rani, obzirom da se metak zadržao u vratu. Iako se, prema prvim informacijama, ne radi o direktno životno ugrožavajućim povredama, ranjeni je podvrgnut CT snimku radi utvrđivanja mjesta gdje se metak zadržao, te kakve su moguće posljedice i hitnost operativnog zahvata.

Dvije osobe, koje su učestvovale u napadu, navodno su pobjegle preko jednog od mostova u pravcu Babine rijeke. Policija raspolaže njihovim osnovnim opisom, bez suviše detalja. Motiv, kao ni identitet napadača, za sada nisu poznati.

Nešto iza 20,15 u Radakovu, na početku ulice Bistua Nuova, uhapšena je jedna od osoba koje policija dovodi u vezu sa pucnjavom, na osnovu iskaza svjedoka. još nije utvrđeno, jer proces uzimanja “parafinske rukavice” traje duže i obavlja se u stanici, da li se radi o pomagaču ili akteru pucnjave. Također, u Crkvicama, blizu jednog poluizgrađenog objekta, pronađeni su određeni predmeti koje su počinioci bacili prilikom bijega.

Na području Crkvica, Babine rijeke i Radakova su angažovane sve raspoložive policijske jedinice i inspektori, a traga se za svim akterima ove pucnjave.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: