Zločini

Bilten MUP-a: Nožem napadnut u Kočevskoj čikmi, samoubistvo u Brezoviku…

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bilten MUP-a: Nožem napadnut u Kočevskoj čikmi, samoubistvo u Brezoviku… – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su dva krivična djela.

Zenica

U ulici Kočevska čikma izvršeno je krivično djelo nanošenje lakih tjelesnih povreda hladnim oružjem (nož) od strane NN lica nad licem A.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede konstatovane u SHMP-i Zenica. Od strane policijskih službenika sačinjena službena zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

 

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište površinskog kopa “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica, u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, pravac Zenica-Kakanj, odvija jednom saobraćajnom trakom, a na pravcu Kakanj-Zenica usporeno, jer je blokirana zaustavna traka. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

OSTALO
Visoko

U mjestu Brezovik općina Visoko u bašti nedaleko od svoje kuće suicid vješanjem izvršio O.M., rođen 1946 godine iz Visokog. Izvršen uviđaj od strane istražitelja uz upoznavanje tužioca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno