PERO Zenica
Kultura

Zeničanin u Svjetskoj antologiji haiku poezije

Zeničanin u Svjetskoj antologiji haiku poezije  – prof.dr. Smajil Durmišević zaprimio je ovih dana primjerak: Antologije haiku poezije Svjetske haiku asocijacije sa sjedištem u Tokiju, Japan, za 2017. godinu, pod nazivoim World haiku 2017, No. 13. Izdavač Antologije je izdavačka kuća Shichigatsudo, a urednik je Ban’ya Natsuishi, profesor haiku poezije na Univerzitetu Meiji u Tokiju, najstarijem univerzitetu u Japanu.

U Antologiji je zastupljeno 169 pjesnika, sa 469 haiku radova, na 33 jezika, iz 45 zemalja. Jedan od dva bh. autora uvrštena u Antologiju je i dr. Durmišević, i to sa tri haiku rada, svaki štampan na tri jezika – na bosanskom, engleskom i japanskom jeziku.

 

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...