Kultura

FOTO: tri Zeničanke se predstavile baletnom takmičenju Vibe Vienne u Austriji

FOTO: tri Zeničanke se predstavile baletnom takmičenju Vibe Vienne u Austriji – Internacionalno baletno takmičenje Vibe Vienne u Austriji održano je od 10-13.04.2017. godine. Jedine predstavnice Bosne i Hercegovine su: Sajra Spahić, Iskra Nadžak i Džena Sačak iz ARS Centra Zenica, koje su se takmičile u kategorijama klasičnog i savremenog baleta.

U direktno finale prošla su samo po dva takmičara u solo kategorijama. Naše takmičarke su imale izvanredne scenski nastup. Konkurencija je bila izuzetno velika. Učestvovali su takmičari iz cijelog svijeta: Austrija, Rumunija, Portugal, Koreja, Mađarska, SAD, Moldavija, Italija, Češka, Slovenija, Makedonija i dr.

Bez obzira na konkurenciju naše predstavnice su u vrhu liste po scenskom nastupu i po onome što se pokazalo na master clasu. Ono što je ARS Centar primjetio jesu određene manjkavosti u organizaciji takmičenja u odnosu na kategorije i transparentnosti u samom takmičenju, sto je direktno i ukazano samom predsjedniku Vibe Vienne, Gregor Hatala. ARS Centar je ponosan na mlade balerine koje se raduju već slijedećim nastupima i takmičenjima na kojima s ponosom promovišu našu državu.

Zahvaljujemo se nasim baletnim koreografima Maxim Clefos i Svetlana Pavlov, na uloženom radu i trudu u pripremi koreografskih varijacija. Pozdrav svima koji prate naš rad, ARS Centar.

 

 
loading...