Kultura

Bogdanovićevi aforizmi najbolji u Bijeljini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bogdanovićevi aforizmi najbolji u Bijeljini – 14. međunarodni festival humora i satire „Bijeljina 2017“ – U organizaciji Narodne biblioteke “Filip Višnjić” i Udruženja aforističara “1. April”, u Bijeljini je proteklog vikenda održan 14. Međunarodni festival humora i satire, “Bijeljina 2017”. Među tridesetak satiričara iz regiona, učestvovao je i skoro “standardni” predstavnik Federacije, Bojan Bogdanović iz Zenice.

Šta su Srbi, Hrvati, muslimani…? Nacion al isti! aforizam je Bojana Bogdanovića iz Zenice, koji je postao ovogodišnji dobitnik nagrade “Satirično pero”.

U izjavi za 5-6 televizija i printanih medija, Bogdanović je rekao da ima objavljeno više od 10.000 aforizama i petnaestak оsvojenih nagrada u džepu, ali da mu je ovo priznanje posebno drago, “ jer je festival u Bijeljini jedna od najljepših i najmasovnijih satiričnih manifestacija na kojima se godinama okupljaju kolege satiričari, od Vardara pa do Triglava!”

Osnivač i organizator festivala, književnik Grujo Lero, rekao je novinarima da su se ove godine publici predstavila 33 autora iz regiona i ocijenio da je ta najmanja književna vrsta u snažnoj ekspanziji. Na festivalu je promovisan i zbornik “Život piše aforizme 2”, koji je priredio Grujo Lero, a u kojem su objavljeni aforizmi autora sa prošlogodišnjih susreta. Već tradicionalno, festival je pratilo i otvaranje 49. izložbe karikatura “Pjer” u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”.

Urednik strane humora i satire u “Večernjim novostima”, Bojan Ljubenović, rekao je na otvaranju “da su na izložbi predstavljene 124 karikature od 73 autora, uz ocjenu da su “Pjerovci” jedini original u falsifikatu od života na ovim prostorima. Motivi, ideje i teme nisu se puno promenili u odnosu na prošlu godinu, jer se ni mi nismo nešto naročito promenili. Još nas muče iste boljke i isti problemi, te se i karikaturisti i dalje bave korupcijom, ljudskom glupošću, svetskim problemima i odnosom Balkana prema EU i velikim silama”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno