Sudske klupe

Zeničanin pijan šakama tukao maloljetnicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je, u dva odvojena predmeta, okončalo istrage protiv dvojice nasilnika iz Zenice i Visokog, optuživši ih za krivično djelo nasilje u porodici. Prema optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Zenici, 39-godišnji N. D. je 9. juna ove godine u alkoholiziranom stanju šakama tukao maloljetnu kćerku. Optuženi je, kako se navodi u optužnici, kritičnog dana sat iza ponoći, držeći nož u ruci, iz spavaće sobe istjerao kćerku koja je spavala.

– Odveo ju je u dnevni boravak, zatim je nakon kraćeg razgovora zatvorenom šakom udario u desno oko, a potom i u tjeme stavljajući joj nož pod vrat. Pri tome joj je govorio: “Ovo će ti biti zadnje ako se ovo ponovi!”, usljed čega se djevojčica trznula te joj je nastala povreda na vratu u obliku ogrebotine, stoji u optužnom aktu. Nasilnik je nakon ovoga otišao da spava, a maloljetnica je sa majkom otišla u drugu sobu, zatim i u zeničku bolnicu, gdje su joj ljekari konstatovali povrede.

Drugu optužnicu zbog istog djela je potvrdio Općinski sud u Visokom protiv A. E. (45) iz Visokog koji je od februara do jula 2021. vrijeđao i pretukao suprugu nanijevši joj teške povrede. Prema optužnici, on je najprije suprugu A. I. verbalno vrijeđao i omalovažavao, govoreći joj da je glupa, nesposobna i nepismena, te prijetio da će oduzeti dijete ako nekome kaže za probleme koje ima u porodici. Potom je 23. februara 2021. fizički nasrnuo na suprugu zadavši joj udarac u nos, nakon čega je oštećena napustila bračnu zajednicu, stoji u optužnici protiv Visočaka koji je prijetio i njihovom maloljetnom sinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno