Sudske klupe

Treći pokušaj: Ponovo zakazana glavna rasprava u predmetu NK Čelik Zenica protiv Grada Zenica

Podijeli ovu vijest:

Kao što smo u više navrata izvještavali javnost, NK Čelik Zenica je zbog nepoštovanja Sporazuma o međusobnoj saradnji 26.05.2021. podnio tužbu protiv Grada Zenica na Općinskom sudu u Zenici.

Pripremno ročište je održano 13.01.2022. a glavna rasprava zakazana za 31.03.2022. koja je naknadno odgođena zbog toga što Grad Zenica nije blagovremeno dostavio traženu dokumentaciju potrebnu za vještačenje.

Naknadno, novi termin održavanja glavne rasprave je bio zakazan za 23.05.2022., međutim zbog imenovanja postupajućeg sudije na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici, i ta glavna rasprava je odgođena do daljnjeg.

Klub je od strane Općinskog suda u Zenici dobio obavijest da je glavna rasprava ponovo zakazana i to za 04.10.2022. koja će se, nadamo, ovaj put i održati.

Obzirom da je NK Čelik utužio iznos obaveza koje su dospjele na plaćanje do održavanja pripremnog ročišta, Klub će u narednom periodu podići i novu tužbu protiv Grada Zenica za iznos obaveza koje su u međuvremenu dospjele na plaćanje.

Grad Zenica je, kroz kršenje Sporazuma o međusobnoj saradnji, do ovog trenutka oštetio NK Čelik za ukupni iznos glavnice i kamate od 362.635,91 KM.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno