Sudske klupe

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Pravda je spora, ali dostižna – na Sudu pao i drugi montirani proces protiv Sulejmana Spahića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je prije mjesec dana na Općinskom sudu u Zenici pao montirani proces protiv Sulejmana Spahića, a na osnovu lažne prijave „novinara“ RTV Zenica, Sinana Gluhića, zbog navodnog krivičnog djela nasilničko ponašanje, ovih dana je pao još jedan montirani proces protiv Spahića.

Naime, Kantonalni sud u Zenici je uvažio Spahićevu žalbu na presudu sudije Općinskog suda, Edvina Kokića, te ga oslobodio od optužbi za navodno krivično djelo nasilničko ponašanje, čime se samo još jednom potvrdilo da je u našoj zamlji pravda spora, ali itekako dostižna.

Inače, cijeli ovaj proces je od samog početka obilovao nizom lažnih konstrukcija i montiranim „dokazima“ od strane tadašnjeg načelnika PU Zenica i njegovih poslušnika, što je u konačnici rezultiralo i padom navedene lažne optužnice protiv Spahića.

S pravom se postavlja pitanje zbog čega u prvostepenom sudskom postupku pojedinci iz pravosudnih organa nasjedaju na ovakve montirane optužnice i procese, a zbog kojih se prije svega nanosi duševna bol onima koji se odjednom „ni krivi ni dužni“ nađu na optuženičkoj klupi, ali istovremeno i opterećuje državni  budžet, iz kojeg se u konačnici i snose troškovi postupka u ovakvim slučajevima.

Zar nije bolje da se ova sredstva umjesto na progon i lažno optuživanje naših građana koriste za društveno opravdane, humanitarne i druge potrebe, te za pomoć socijalno ugroženim i osjetljivim kategorijama društva?

Ovom prilikom se posebno zahvaljujem advokatskom timu Samir Karahasanović i Dino Ahmetović, zbog toga što su od prvog dana vjerovali u mene i pravne argumente koji su bili temelj za donošenje pomenute oslobađajuće presude.

Sulejman Spahić

Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno