Sudske klupe

Zeničanin Njonjo harao po makarskom autokampu – za policiju je smislio neobično opravdanje

Podijeli ovu vijest:

Devet mjeseci zatvora zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u optužnici koju je podignulo protiv Nermina B. (41), zvanog Njonjo, iz Zenice i kojeg terete za dvije krađe u autokampu Rivijera u Makarskoj sredinom jula ove godine. Optužnica ga tereti da je 17. jula 2022. prvo ušao u otključani kamper u vlasništvu slovenskog državljanina te je ukrao kožni novčanik s natpisom “Samsonite”, u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice uz 200 eura i 5200 kuna.

Nakon toga, Njonjo je ušao u šator njemačkog državljanina i ukrao dva parfema marke “Paco Rabanne”, prijenosni punjač za mobitel, prijenosni zvučnik marke JMB i dvije kape šilterice, ukupne vrijednosti hiljadu i 500 kuna.

Nakon što ga je policija uhapsila i u sobi koju je koristio pronašla novčanik i šilterice, Njonjo je, iznoseći svoju obranu, negirao krađe. Kazao je da je novčanik pronašao u smeću, a da su kape šilterice njegove i da ih je donio iz Bosne. No policajci su tokom obrade, a s obzirom da su opljačkani stranci napustili državu, preko društvenih mreža kontaktirali oštećenike te su im pokazali fotografije pronađenih predmeta. Slovenac je prepoznao svoj crni novčanik te sličicu Gospe iz Međugorja koja se nalazila u njegovom novčaniku. I Nijemac je preko fotografija prepoznao kape šilterice, a kao dokaz da su njegove službenicima policije je proslijedio fotografiju unutrašnjosti svog šatora na kojoj se vide navedene kape.

– Kako se radi o okrivljeniku koji je počinio više kaznenih djela imovinskog karaktera, i to većinom na štetu stranih državljana, i na taj način, među ostalim, pridonio i lošem ugledu Republike Hrvatske kao turističke zemlje, izrečena kazna zatvora ukazuje se primjerenom – navela je u svojoj optužnici Nela Kustura, zamjenica ODO-a Split. SD

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno