Sudske klupe

Kantonalni sud Zenica: Muameru Hodžiću 16 godina zatvora zbog ubistva komšinice Nade Radulović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muamer Hodžić osuđen je na 16 godina zatvora zbog ubistva komšinice Nade Radulović (65) koju je zaklao i više puta izbo nožem u njenoj kući u Visokom. Presudu mu je izrekao Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Prema presudi, ubistvo se desilo 31. maja ove godine kada je optuženi došao u kuću komšinice. Kako se navodi, u dnevnom boravku u prizemlju kuće, zajedno su konzumirali alkohol, nakon čega je za vrijeme međusobne prepirke, optuženi uzeo njen nož.

“U namjeri da je usmrti, snažnim zamahom ruke, zadao joj je deset ubodnih rana nožem u predjelu trbuha i grudnog koša. Jedna rana je bila na desnoj strani grudnog koša, osam u predjelu lijeve dojke, jedna ubodna rana u predjelu gornjeg dijela lijeve strane prednjeg zida trbuha, a jedna rezna rana-klanje presijecanjem velikih krvnih žila u predjelu prednje strane vrata”, navodi se u presudi. Dodaje se da je bio svjestan da nanošenjem takvih rana ona trpi bolove jakog intenziteta i da je zbog toga kod oštećene bila izražena patnja koja je trajala sve do gubitka svijesti a bio je svjestan da može nastupiti smrt, što je i htio.

“Uslijed tako okrutno nanesenih povreda kod oštećene je došlo do iskrvavljenja kao posljedice presijecanja velikih krvnih žila vrata i oštećenja lijevog plućnog krila i time je nastupila smrt”, navodi se u presudi. Dodaje se da je Hodžić potom ostavio nož na kauču ispod njene ruke i izašao iz dnevne sobe, zaključao je i odnio ključ sa sobom. Takođe se navodi da je istragu usmjerio u pogrešnom smjeru pa je u periodu od 5 do 7.juna otišao do kuće oštećene i sjekirom provalio zaključana ulazna vrata, pa je po dojavi građana patrola PS Visoko u ovoj kući 7. juna pronašla njeno beživotno tijelo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno