Košarka

Zeničanin ljetos izabran na NBA draftu, očekuje se da postane dio reprezentacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre porazom u finalu do domaćina Poljske 76:72, ali u KSBiH nastavljaju s aktivnostima.

Dok selektor Bećiragić nastavlja raditi na pripremama za kvalifikacije za Eurobasket, stižu nam sjajne vijesti.

Naš portal je došao do informacije da bi Tarik Bibreović koji je ljetos izabran na NBA draftu od strane Memphisa mogao zaigrati za našu selekciju.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo selektora Bećiragića koji je potvrdio informaciju.

“Da, započeli smo proceduru da Tarik bude dio našeg tima”, kratko je rekao Bećiragić za SportSport.ba

Tarik Biberović je bio među najtalentovanijim koašrkašima Evropa, a to govori i podatak da je već kao tinejdžer imao minutažu u velikom Fenerbahceu.

Odlaskom u turski Fenerbahce prije nekliko sezona Biberović je promijenio sportsko državljanstvo i postao turski igrač. Biberović, međutim, zvanično nije nastupao niti za jednu selekciju Turske što je olakšavajuča činjenica.

Ono što je prednost Bosne i Hercegovine je FIBA pravilnik prema kojem Biberović može da se “vrati” u administrativni prostor kao bh. igrać jer bi to bio njegov povratak u zemlju porijekla.

Tarik je od 2018. godine član turskog velikana. Visok je 201 centimetar. U protekloj sezoni Eurolige u 12 nastupa bilježio je prosjek od 10,7 minuta i 2,9 poena.

Na draftu NBA lige, u junu, Biberovića su kao 56. izbor druge runde uzeli Memphis Grizzliesi.

Pored Biberovića u sličnoj situaciji je Nihad Đedović koji ima njemačko državljanstvo, ali nije igrao za selekciju Njemačke, tako da postoji mogućnost da se i on vrati prema pravilu
“porijekla”.

Nadamo da će uskoro i Luka Garza biti bh. igrač da neće imati status naturoalizvoanog i onda bi se taj prostor naturalizacije otvorio za Johna Robersona.

Nurkić, Garza, Alibegović, Halilović, Musa, Biberović, Đedović, Roberson, Gegić, Atić, Lazić SLujemanović, Kamenjaš… i više nego ozbiljna selekcija!

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno