Košarka

Odigran košarkaški turnir „Budi Vuk“, pobjednici kadeti KK Orlovik i pioniri KK Vukovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 19. i 20.8.2023.godine, u organizaciji KK “Vukovi”, u Zenici je održan je 6. košarkaški turnir za mlađe kategorije, “Budi Vuk”.

Turnir se odigrao u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica za dvije starosne kategorije i to kadete (2008. i mlađe) i pionire (2010. i mlađe).

Na turniru je nastupilo preko 150 dječaka iz Tuzle, Ilidže, Novog Travnika, Mostara, Prijedora…

Nakon dvodnevnog takmičenja dobijen je konačan plasman ekipa.

POREDAK KADETI :

  1. KK Orlovik Nansi Žepče
  2. KK Ilidža BBY
  3. KK Lions Tuzla

POREDAK PIONIRI :

  1. KK Vukovi Zenica
  2. KK Čelik Zenica
  3. KK Silver Kinga Srebrenik

-Kadeti KK Orlovik Nansi Žepče su u četvrtfinalu pobjedili KK “Kakanj”, u polufinalu KK “Lokomotivu”, a u velikom finalu, u sjajnoj utakmici pobijedili i KK “Ilidža” i tako osvojili prvi turnir u novoj sezoni -, saopštili su iz kluba KK Orlovik.

-Pred pionirskom ekipom KK Vukovi Zenica „padale“ su ekipe Kaknja, Ilidže, Silver Kingsa Srebrenik i u finalu Čelik, saopštili su na oficijelnoj facebook stranici KK Vukovi

MVP turnira je Harun Zukić iz KK Vukovi, koji je u finalu ostigao 64 poena. Harun je rođen 2010 godine i visok je 188 cm. Igra na poziciji playa -beka – krila – centra. Harun je u vodio svoje saigrače do novog zlata.

Povodom završetka iz kluba KK Vukovi su objavili:

-Spuštena je zavjesa na VI tradicionalni turnir “BudiVuk”. Misija uspješna. Svi gosti nose lijepe uspomene iz Zenice. Mali lokalni klub velikog srca bez podrške do sjajnih rezultata.

Ovim putem se klub želi posebno zahvaliti: Direktoru kluba Faruku Čoliću, trenerima “Dino” Berbić, Tarik Duranović i Benjamin Halać, Đačkom domu Zenica i gosp. Zukiću, KS ZDK i sudijskoj organizaciji, Generalnom sponzoru BH Telecom, prijateljima kluba, učesnicima, te roditeljima i gostima.

E.Imamović, Foto: KK Vukovi Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno