Naše

Zeničani zakucali sa 7000 “srca” na humanitarnoj aukciono – prodajnoj izložbi “Udahnuti život punim plućima” za Amira Halilovića

Podijeli ovu vijest:

Na humanitarnoj aukciono – prodajnoj izložbi “Udahnuti život punim plućima”, održanoj sinoć u Cabaret clubu u organizaciji braće Ivana i Andrije Petrović, velika zenička srca zakucala su iznos od 7000 KM za potrebe liječenja našeg sugrađanina Amira Halilovića.

Svih 30 umjetničkih slika doniranih od strane likovnih stvaralaca iz BiH i regiona, kao i 50 ragbi dresova prijatelja ragbista iz cijeloga svijeta, jedan komplet nakita “Swarovsky” i druge poklonjene rukotvorine rasprodate su do kraja ove večeri, nabijene snažnim emocijama ljubavi i empatije prema našem Amiru, koji već godinu dana vodi hrabru borbu protiv opakog kancera pluća. Tako su, osim sjajnog iznosa novčanih sredstava ostvarenih ovom aukcionom prodajom, pod motom “svi za jednog”, Zeničani pokazali izvanrednu snagu zajedničkog otpora protiv nedaće bolesti, koja je opasno zaprijetila još jednom našem sugrađaninu.
Među nadmetačima na aukciji posebno se istakao Fahrudin Čančar, direktor jedne uspješne zeničke firme, koji je tokom večeri otkupio 8 umjetničkih slika i 26 ragbi dresova, za kojim slijede Nermin Đidić i Goran Zovko. Prethodno je dan prije otvorenja izložbe, Zeničanin Zvonko Grbavac otkupio dvije slike za ukupan iznos od 2000 KM. Značajan doprinos uspješnosti aukcije dala je i jedna gospođa iz Beograda, koja je saznavši za Amirovu priču posebno doputovala i tim povodom otkupila veći broj umjetničkih slika. I porodica Amele Grabus postala je vlasnik velike umjetničke slike s jednim od najljepših noćnih prizora grada Zenice, koju su za ove potrebe iz svoje kućne kolekcije od srca donirali organizatori braća Petrović.
I kako je to u genima Bosancima i Hercegovcima da u najtežim životnim trenucima prkose pjesmom i muzikom, to ni ova humanitarna akcija nije mogla proći bez dobrih starogradskih pjesama i sevdalinki, za koje su se svojski potrudili momci iz “Union benda”. Naročito dirljivi trenuci zavladali su kada se mikrofona i pjesme latio i naš Amir, zbog čega mnogi među prisutnima nisu mogli skriti svoje suze, u kojima se miješala i radost i tuga. No, radost je prevagnula nad tugom na inicijativu mladog Tarika Hrustića, inače osoba sa posebnim potrebama, koji je uglas s publikom u Amirovu čast otpjevao svoju omiljenu sevdalinku i time uzvratio i za potporu, koju su mu za liječenje kao djetetu s posebnim potrebama također nesebično pružili naši sugrađani u okviru ranijih uspješnih humanitarnih akcija braće Petrović.
I na kraju je ipak trijumfovalo sveopće oduševljenje prilikom obraćanja braće Ivana i Andrije Petrović, koji su nakon prebrojavanja prikupljenih novaca objavili ukupno ostvareni iznos, dočekan aplauzom i povicima podrške od čije je siline atmosfera dovedena do usijanja. Osim što su s itekakvim razlogom imali zbog čega još jedanput biti ponosni građani Zenice, braća Petrović su se zdušno zahvalili svima koji su podržali organizaciju ove humanitarne aukciono – prodajne izložbe i svojim učešćem doprinijeli da se ista više nego uspješno realizuje. Posebnu zahvalnost u svom obraćanju izrazio je i Amir, kazavši kako je ovu akciju podrške doživio kao još jači vjetar u leđa da se ne preda i u svom liječenju istraje kao apsolutni pobjednik.
Odlučni u namjeri da ova akcija inspirativnog naziva podstakne još jači angažman naše zajednice za pomoć Amiru da konačno udahne život punim plućima, braća Petrović ističu da je ovo tek početak zajedničke borbe za Amira u čiju pobjedu ne sumnjaju, te pozivaju javnost da s jednakom voljom prate njihove dalje aktivnosti.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno