Ostali sportovi

Zenica želi domaćinstvo završnice Europskog odbojkaškog prvenstva za juniorke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica želi domaćinstvo završnice Europskog odbojkaškog prvenstva za juniorke – S ciljem podrške reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine, dalje promocije Zenice kao regionalnog centra sa najkvalitetnijom sportskom infrastrukturom, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je razgovarao sa predsjednikom Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, gospodinom Alijom Fatićem.

Europska odbojkaška federacije (CEV) dodijelila je Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj zajedničku organizaciju Europskog odbojkaškog prvenstva za juniorke (U19) u ljeto 2020. godine. Nakon što je Hrvatski odbojkaški savez za grada domaćina nominirao Osijek, gradonačelnik Kasumović i predsjednik OS BiH Fatić danas su iskazali zajedničko opredjeljenje da se ovo veliko takmičenje održi u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

“Europsko prvenstvo za juniorke uzrasta do 19 godina održat će se u periodu između 15. augusta i 15. septembra 2020. godine. Među 12 najboljih selekcija bit će i reprezentacija BiH i želja odbojkaških radnika iz naše zemlje je da se dio takmičenja održava u Zenici koja, realno posjeduje najbolje uslove u BiH, kako u sportskom, tako i u segmentu koji se tiče smještajnih kapaciteta, putne infrastrukture i svega drugog. Iskreno, nadao sam se ovakvoj pozitivnoj reakciji gospodina Kasumovića i podršci ovom zahtjevnom projektu od kojeg lokalna zajednica može itekako profitirati”, kazao je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Kasumović u ime Gradske uprave i građana Zenice iskazao je zadovoljstvo zbog ukazane prilike da naš grad bude domaćin jednog velikog događaja, tokom kojeg će u Zenici boraviti više stotina sportista. Kako je planirano, utakmice završnice Europskog juniorskog prvenstva za odbojkašice igrat će se upravo u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

“Sretan sam svaki put kada smo u prilici da ostatku domovine, regionu i šire pošaljemo lijepu sliku Zenice. Imamo sve uslove za razvoj sportskog turizma u našem gradu o čemu svjedoči i činjenica da nakon nogometne, košarkaške, povremeno i rukometne reprezentacije, u naš grad evo dolaze i odbojkaške reprezentacije BiH. Uvjeren sam da će Zeničani kao i uvijek, biti dobri domaćini našim prijateljima iz cijele Europe”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Uskoro će Grad Zenica i OS BiH potpisati i memorandum kojim će se ozvaničiti saradnja u organizaciji Europskog odbojkaškog prvenstva za juniorke 2020. godine.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno