Ostali sportovi

Press KSO „Bosna“ Zenica: Ovog vikenda u Areni 12.međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press KSO „Bosna“ Zenica: Ovog vikenda u Areni 12.međunarodni turnir u sjedećoj odbojci – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana je konferencija za medije, a povodom održavanja 12.međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci, kojeg organizuje Klub sjedeće odbojke (KSO) „Bosna“ iz Zenice pod pokroviteljstvom Grada Zenica.

Prisutnim su se obratili Armin Mujkić, predsjednik Organizacionog odbora (OO) turnira i savjetnik gradonačelnika Zenice, Omer Pojskić, predsjednik KSO „Bosna“, Ferhad Šehić, sekretar u klubu i član OO, te Mensur Šabanović,  igrač KSO „Bosna“ Zenica.

Na pressu je istaknuto da se ovaj 12.međunarodni turnir održava povodom Prvog marta, Dana nezavisnosti BiH, a održat će se ovog vikenda, 02. i 03.marta 2018.godine, u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, ulaz je slobodan.

Na listi učesnika su: reprezentacija Hrvatske, KSO „Set“ Crna Gora, SKISO „Breza 34“, OKI „Općina Ilidža“, KSO „Iskra“ Bugojno, SDI „Spid“ Sarajevo, SDIO „Neretva“ Mostar, ekipa Zenice, te domaćin KSO „Bosna“ Zenica.

O tehničkim detaljima ovog međunarodnog turnira govorio je član OO Ferhad Šehić, a između ostalog istakao da Turnir počinje u subotu 02.marta u 09 sati  utakmicom KSO Bosna Zenica – KSO „Set“ C.Gora i prvog dana turnir se igra do 16 sati. Svečano otvaranje turnira je u subotu u 11 sati. Na turniru će nastupiti 9 ekipa podijeljenih u tri grupe. Finale se igra u nedjelju 03.marta. Raspored za nedjelju biće određen nakon završetka prvog dana.

Pobjednici grupa igraju za plasman za tri prva mjesta, a ostali za plasmane od 4. do 9.mjesta.

Izrazio je žaljenje zbog nedolaska reprezentacija Engleske, Finske, Njemačke, Slovenije i drugih, koje su zauzete, ovih dana, igranjem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naime, u Evropi ima 27 registrovanih asocijacija u Sjedećoj odbojci, a na prvenstvu učestvuje 12 muških ekipa.

Predsjednik KSO Bosna, Omer Pojskić se zahvalio Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Zenice, Fuadom Kasumovićem, na tome što su im izašli u susret i u startu podržali održavanje ovog velikog sportskog događaja. Nada se da će biti dobri domaćini, kao i prošle godine, očekuje još bolji turnir iduće godine i da ovaj projekat ostane tradicionalan.

Predsjednik OO Armin Mujkić ističe  podršku Gradske uprave sportskim manifestacijama u gradu i Areni, te da je ovo drugi po veličini turnir, nakon Sarajevo Open-a. Najavio je da će turnir otvoriti Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Istakao je da na turnir dolazi i ekipa „Spida“ iz Sarajeva, svjetski prvak, koji rijetko ide na turnire i još dva Premijerligaša.

Jedan od učesnika ovog turnira, Mensur Šabanović, veteran u sjedećoj odbojci, izrazio je zadovoljstvo učešćem na turniru, pozvao sugrađane i druge da dođu u Arenu i podrže ovaj događaj, te da vide niz dobrih ekipa i sportista iz sjedeće odbojke i neka pobjedi najbolji.

Sponzori turnira: Grad Zenica, vlada ZDK, Arcelor Mittal, Alba, Bauerfeind, Dep. Mošćanica, Tržnica Zenica, Almy Travel, Almy Zenica, Bosnaexpres, Integra ING, Central Osiguranje, Aura Osiguranje, Meligrafprint Zenica, Preminger, pekare Ditta.

Medijski pokrovitelji turnira su RTV Zenica, a medijski partneri Zenicablog i Kanal 6.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno