Ostali sportovi

Sjajan uspjeh u Glazgovu – Mesud Pezer u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjajan uspjeh u Glazgovu – Mesud Pezer u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici – Zeničanin Mesud Pezer je trećim hicem danas u Glazgovu, 21,08 osigurao finale Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici. U trenutku pisanja ovog članka Mesud je za 18 cm nadmašio potrebnu normu za finale, jer je bilo potrebno baciti kuglu 20,90 ili biti jedan od osam najboljih, ako rezultati budu slabiji. U kvalifikacijama ovo je najbolji hitac danas.

Mesud je trećim hicem postigao najbolji svoj rezultat sezone, te time sebi osigurao ulaznicu za večerašnji spektakl najboljih bacača kugle u Evropi. Ukoliko nastavi ovako, večeras bi se mogli nadati i medalji i pobjedničkom postolju, ali je i ovaj rezultat za našeg mladog sugrađanina, ulazak među osam najboljih u Evropi, zasigurno fantastičan.

Uzgred, Mesudov današnji kvalifikacioni hitac 21,08 je treći najbolji hitac ove godine u Evropi.

-Zadovoljan sam nastupom u polufinalnoj seriji, sretan samo što sam uspio se plasirati među osam najboljih bacača kugle u Evropi u ovom trenutku i što imam priliku večeras s evropskom atletskom elitom ravnopravno se boriti za medalju, rekao je Mesud. Finalno takmičenje počinje večeras u 21.30.

Jedno zgodno podsjećanje, na istom takmičenju, u švedskom Geteborgu prije šest godina, naš drugi sugrađanin, Hamza Alić je osvojio evropsko srebro (2013.).

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno