Rekreacija

Zenica trčala Brussels Airport Marathon & Half Marathon

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon dvije godine pauze uslijed pandemije u nedelju, 2. oktobra, je održano 17. izdanje “Brussels Airport Marathon & Half Marathon”. Našoj ambasadorici Larisi Spahić i njenoj kćerkici Kiri prvo.

O atmosferi i osjećajima na stazi pisala nam je Larisa, a slike svjedoče o magičnoj vezi i nezaustavljivosti ove mame i kćerke.

“Startalo se kod najpopularnije turističke atrakcije skulpture Atomium sa platoa Heysel. Iako vrijeme nije bilo obećavajuće i najavilo je kišu, ista nas je na sreću mimoišla. Ove godine na stazi je bilo oko 10 000 učesnika iz više od 100 država svijeta, a upravo su nas odlučili objaviti na zvaničnoj stranici utrke i obznaniti tu informaciju uz riječi: “Da li znate da je na startu bilo više od 100 nacionalnosti? Pozdravite Bosnu i Hercegovinu!”. Trčalo se do centra grada i nazad, te prolazilo pored Kraljevskog dvorca i Kineskog paviljona. Pored maratona i polumaratona, na programu su bile i neke kraće staze, a mališani su mogli uživati na Kids Run u parku Laeken. Kraj staze je bio poprilično naporan jer je imao dosta uspona, posebno kad guraš kolica teška oko 20kg, ali je zato i zadovoljstvo bilo veće kada uđeš u cilj. Nas dvije smo u bojama najdražeg nam vedrog udruženja i trkačke sekcije uživale u svakom kilometru i istrčale naš drugi zajednički polumaraton. Podrška je bila odlična i pozitivna energija nas je jednostavno vukla naprijed i topila kilometre. Organizatori su potrudili da sve protekne u najboljem redu bez obzira na ogromni broj trkača i njihovu pratnju. Zenica trči uvijek i svuda!”

Drage velike i male trkačice, neka vam ovakve priče budu vjetar u leđa, a Larisi i Kiri želimo još mnogo zajedničkih kilometara u bojama BiH, Vedra i Sekcije Zenica trči. 🤘🤩

Više informacija o utrci: https://brusselsairportmarathon.be/en/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno