Rekreacija

FOTO: Planinarska tura na Tvrtkovac kod Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jednu od najšarenolikijih grupa ikada, koja je brojala sedamdeset (70) planinarki i planinara, dobnih skupina od 4 do 70 godina, različitih zanimanja, a većinom omladine, izveli smo danas na planinu Tvrtkovac kod Zenice, u turi dugoj 21 km sa Postojana preko Lastavice i Hripljanca.

Iako je dan bio najavljen kao “šaren”, evidentno je da velika želja prijavljenih nije bila poljuljana ni nestabilnom prognozom, što se, ispostavit će se, isplatilo, jer nije pala ni kap kiše. Magla nam je sprječavala da imamo poznati široki vidik sa Tvrtkovca, a povremeni sunčani jesenji intervali su bili iznimno produktivni.

Vegetacija nas je očarala prelijepim jesenjim bojama, koje su zarudile na padinama ove lijepe planine, slikajući valere od žute do smeđe.
Ono što nas je posebno obradovalo i dalo nam veliko breme odgovornosti, svakako je veliki broj mladih, koji su sa nama danas po prvi put zakoračili u svijet planinarenja. U nama imaju sigurnu opciju za planinarenje.

Tura je, pored zdravstvenog i društvenog, imala i istaknut edukativni karakter, jer smo učesnicima predstavili mnoštvo informacija o historiji, etnologiji, geografskim odlikama i narodnim predanjima ovog kraja.

Zahvaljujemo se svim učesnicima, a naročito roditeljima djece, jer su ih poveli na turu, čineći jedan veliki korak u njihovom djetinjstvu. Svi smo ponosni na njih.

#HodajPravomStazom #Azimuth135 #hiking #mountaineering #mountains #mountainguide #planinarenje #bosnia #planina #planinari #zenica #tourism #Tvrtkovac #Lastavica #hikemore #hike #hikevibes #visitbosnia



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno