Kultura

Zenica: Predstavljanje knjige “Portret duše” autora Mire Gavrana i predstava “Sladoled”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čast nam je i zadovoljstvo da Vam najavimo promociju knjige Mire Gavrana “Portret duše” koja će se održati 28. aprila 2024. godine u prostorijama Cabaret kluba Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici s početkom u 18,00 sati te predstavu “Sladoled” koja će se odigrati 28. aprila na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica s početkom u 20,00 sati.

Imamo najbolji sladoled u gradu! On nije ni u kornetu ni u čašici nego na pozornici. Vjerojatno vas neće rashladiti nego ugrijati vaša srca jer tajni je njegov sastojak ljubav, i to ona između majke i kćeri. Dobio je i nekoliko vrijednih nagrada.

Nije lako odrastati bez oca, no uz brižnu i duhovitu majku život je svakako lakši, a i zabavniji.

Ova komedija prikazuje život sa svim njegovim usponima i padovima popraćem suzama i smijehom, duhovitim komentarima i glumačkim transformacijama za pamćenje.

Autor: Miro Gavran
Glume: Mladena Gavran i Ana Vilenica
Režija: Boris Svrtan
Scena i kostimi: Jasmina Pacek
Oblikovatelj svjetla: Mario Vnučec
Oblikovatelj tona: Neven Zebić
Izvršna producentica: Antonia Furjan
Premijera: 30. 1. 2014.

U dirljivom romanu Portret duše Miro Gavran govori nam o životima sedam žena. U njihovim pričama, iznesenim u različitim književnim i neknjiževnim vrstama (pripovijest, memoari, filmski scenarij, ratna reportaža itd.), važno mjesto zauzima slikar Benjamin, portretist čiji zanatski i prije svega intimni razvoj pratimo od njegova rođenja.

Promišljenom i neobičnom strukturom u Portretu duše autor gradi čvrstu i zanimljivu fabulu, u kojoj svjedočimo dojmljivim prekretnicama u životima njegovih ranjivih junaka dok s lakoćom prolazimo kroz šest desetljeća života u Hrvatskoj, od 1960. do 2020. godine.

Portret duše jedanaesti je roman jednog od najpoznatijih hrvatskih književnika, Mire Gavrana.

O autoru:

Miro Gavran (1961.) najprevođeniji je i u kazalištu najizvođeniji hrvatski književnik. Djela su mu prevedena na 42 jezika, imao je više od 400 kazališnih premijera na svim kontinentima, koje su imale više od 4 milijuna gledatelja. Knjige su mu imale više od 250 izdanja na hrvatskom i u prijevodima. Otisnute su u milijun primjeraka. Za odrasle je do sada napisao deset romana: Zaboravljeni sin, Kako smo lomili noge, Klara, Margita, Judita, Krstitelj, Poncije Pilat, Jedini svjedok ljepote, Kafkin prijatelj, Nekoliko ptica i jedno nebo, dvije zbirke priča: Mali neobični ljudi i Priče o samoći, te dvije knjige poezije: Pjesme i Obrana Jeruzalema. Portret duše njegov je jedanaesti roman.

HKD Napredak Podružnica Zenica

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno