Nesreće

Zenica: opet klizišta, poplave..

Za dva sata, od 8 do 10 sati, u Zenici je vodostaj porastao za još 5 centimetara. Na mjernom mjestu u gradu Zenici visina vodostaja rijeke Bosne u 8 sati iznosi 340 cm, a u 9.50 visina vodostaja na istom mjernom mjestu bila je 345 cm.

Podvožnjak u naselju Nemila je poplavljen, neprohodan za autobuski saobraćaj, dok putnička vozila koriste trotoar za prelazak. Regionalni put Nemila – Bistričak trenutno je obustavljen zbog manjeg odrona, mehanizacija je na terenu i vrši čišćenje.  U selu Plahovići zabilježen je odron i klizište je zatvorilo putnu komunikaciju.

Takođe je registrovano kliziste koje se nalazi na relaciji Zenica – Babino u mjestu Kula, koja ne ugrožava putnu komunikaciju, a i tu je angažovana mehanizacija. Putna komunikaciji Seoci – Živkovići trenutno je u prekidu zbog manjeg odrona, koje će u toku dana biti otklonjeno, kažu u CZ.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem